Boks

Bivši prvak i dalje tvrdi kako je Furyja sjajno tempirao ozljedu kako bi odgodio meč protiv Usyka

Nekadašnji boksački prvak Carl Froch vjeruje kako je Tyson Fury početkom godine bio daleko od svoje dobre forme, te je bilo za očekivati kako će nešto pronaći samo kako bi odgodio svoj meč s Oleksandrom Usykom.

Naime, dvojica neporaženih teškaša trebali su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji boriti za ujedinjenje naslova, no Fury se ozlijedio tijekom sparinga s hrvatskim borcem Agronom Smakićijem, te je zatražio odgodu.

Borba za apsolutnog prvaka između Furyja i Usyka je odmah dogovorena za 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji.

Sumnjalo se kako je Fury to namjerno učinio samo kako bi dobio još nekoliko mjeseci za pripreme, jer nije dobro izgledao u posljednjem meču protiv Francisa Ngannoua.

Kralj Cigana je krajem listopada prošle godine podijeljenom odlukom sudaca pobijedio kamerunskog udarača, no u trećoj rundi se našao u problemima kada ga je Predator poslao u nokdaun.

Boksački komentator Carl Froch i dalje sumnja u Furyjevu iskrenost u vezi njegove posjekotine iznad oka, te vjeruje kako je WBC-ov prvak to učinio s namjerom da dobije još nekoliko mjeseci za pripreme.

– Mislim da to nije bila duboka posjekotina i to vas tjera na razmišljanje je li to učinjeno namjerno? Moram priznati kako je vrijeme sjajno tempirano. Prije tri mjeseca sam izjavio da borbe neće biti u veljači, jer ima premalo vremena za pripreme – rekao je Carl Froch i objasnio:

– Kada su najavili meč, prvo što sam pomislio je hoće li Fury oko Božića izbjegavati jesti puding. A kad sam čuo da je borba odgođena, to je bilo to, nešto takvo sam i očekivao da će se dogoditi. Mislim da je to sve neka zavjera. Vjerojatno je na sparingu dobio udarac laktom u lice, ali čini mi se da još nije bio spreman za borbu. On dobro zna kakvi sparinzi trebaju biti, mnogo se kretati i udarati, i ne ulaziti u nepotrebne klinčeve u kojima možeš dobiti nekakav nezgodan udarac. Fury pada u formi, a odgoda je samo potvrda kako nije bio potpuno spreman za Usyka.

Odgovori

Back to top button