Boks

Asllan Krasniqi izborio prvu pobjedu na kadetskom EP-u, Bobaš, Tutundžić i Palić izgubili

Asllan Cana Krasniqi (Rekord Zagreb) u kategoriji do 60 kg upisao je prvu pobjedu za Hrvatsku na kadetskom Europskom prvenstvu u Erzurumu (Turska), piše na službenoj stranici HBS-a.

U osmini finala 13-godišnji bespoštedni Asllan Cana Krasniqi pobijedio je Moldavca Ivana Arnauta u sjajnoj, uzbudljivoj borbi i zasluženo slavio odlukom 4:1 i plasirao se u četvrtfinale i borbu za medalju.

Drugi naš predstavnik u popodnevnom programu Mateo Bobaš (Rijeka) u kategoriji do 57 kg izgubio je jednoglasnom odlukom od kvalitetnog Gruzijca Tornika Danelia.

U večernjem programu Juraj Tutundžić (BK Brod) u kategoriji do 66 kg izgubio je na bodove od predstavnika Azerbajdžana Nijata Amanowa. Juraj se hrabro borio do zadnje sekunde, a nedostatak mečeva i iskustva presudili su meč u korist protivnika.

Dominik Palić (BK Kralj Tomislav) u kategoriji do 75 kg pružio je odličan otpor domaćem Turčinu Batua Basa. Prvu rundu dobio je sa 3:2.

Početak druge runde Turčina dovodi u neugodnu situaciju gdje je nedostajao jedan Palićev udarac za brojanje Turčinu. Domaćin Bas stišće pred kraj runde i dobiva tu rundu…

U treću rundu Dominik Palić i Batu Bas ulaze s rezultatom 1:1. Pogađao je Palić više i čistije od Turčina, ali na žalost, ne dovoljno da bi pobijedio domaćina Turčina u Turskoj. Jako dobar meč Dominika kojeg su suci na kraju bodovali sa 5:0 za domaćeg boksača.

Čestitke i podrška našim dečkima, te izborniku Peri Veočiću i trenerima, jer svi su odlično boksali na startu EP-a (Mateo Bobaš, Juraj Tutundžić, Dominik Palić), a Asllan Krasniqi uz svog trenera Danijela Brkića upisao je sjajnu pobjedu nad predstavnikom Moldavije i izborio četvrtfinale.

U subotu na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu borit će se četvero naših predstavnika – boksačice Agata Štajcer (BK Kutina) u kategoriji do 60 kg protiv predstavnice Azerbajdžana Madine Mammadove, Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) do 64 kg protiv Poljakinje Judite Andrukajtis, te Lorena Horvat (Thor Bartolovec) do 70 kg protiv Turkinje Melise Eroglu.

Sve tri naše djevojke pobjedama u četvrtfinalu mogu osigurati medalju.

Dominik Raguž (BK Brod) u osmini finala kategorije do 42 kg borit će se protiv Moldavca Romana Špaca.

Odgovori

Back to top button