Boks

Arum potvrdio kako su počeli novi pregovori za meč između Furyja i Usyka u prosincu u S. Arabiji

Furyjev promotor Bob Arum potvrdio kako su krenuli novi pregovori o potencijalnoj borbi za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije između Kralja Cigana i Oleksandra Usyka.

Meč bi se mogao održati u prosincu na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji.

Početkom ožujka se činilo kako su Furyjev i Usykov tim blizu dogovora, no pregovori su na kraju propali. Tyson je imao različite zahtjeve, pa se Oleksandr odlučio povući iz pregovora.

Zasad još niti jedan nema službenog protivnika, no Usyk bi trebao boksati protiv WBA-ova obaveznog izazivača Daniela Duboisa, dok bi se Fury mogao boriti protiv Zhileija Zhanga ili Andyja Ruiza Jr. u srpnju na stadionu Wembley.

Anthony Joshua i Deontay Wilder potvrdili su kako trenutačno pregovaraju za sudjelovanje na velikoj priredbi koju organiziraju Saudijci, a koju bi trebao predvoditi meč između Furyja i Usyka.

Arum je u posljednjoj izjavi potvrdio kako postoji određena komunikacija sa zemljom Bliskog istoka.

– Da. To je točno – kazao je Bob Arum na pitanje jesu li ponovno u tijeku pregovori za borbu između Furyja i Usyka, te dodao:

– Razgovarao sam s predstavnikom Skills Challengea koji je dosad organizirao boksačke događaje u Saudijskoj Arabiji. Poznajemo te ljude, s njima smo radili kada je bila borba Jakea Paula i Tommyja Furyja. Znamo s kime radimo i mogu potvrditi kako smo imali vrlo zanimljive razgovore.

Nama ostaje pratiti rasplet zanimljive ideje o priredbi na kojoj bi trebala nastupiti četiri trenutačno najbolja teškaša na svijetu.

No vjerojatno će Fury i Usyk do priredbe u prosincu morati odraditi barem jednu borbu.

>>> Pogledajte kako je na državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button