Boks

Arijan Gorički se u prosincu bori protiv Luisa Millana za IBO internacionalnu titulu

Jedan od talentiranijih hrvatskih boksača Arijan Gorički (13-1-1) uskoro ima najvažniji meč u karijeri.

Mladi Zagrepčanin nakon tri pobjede ove godine (svladao Jabu Memishishija, Suata Lazea i Giorgija Gachechiladzea) nastupit će 17. prosinca na priredbi u dvorani Bilankuša u Solinu protiv Luis Millan (21-5) iz Venezuele.

Meč će se održati u perolakoj kategoriji, a bore se IBO internacionalnu titulu.

Arijan se trebao boriti za europski naslov, ali njegovom potencijalnom protivniku na treningu pukla arkada, te meč odgođen za sljedeću godinu.

– Poslali smo više od 15 izdašnih ponuda, ali je nitko nije želio prihvatiti. Neki su se dvoumili pa su nam na kraju samo uzeli vrijeme. Millan, kao zadnja opcija, odmah je prihvatio borbu. On je iskusan boksač, kao profesionalac ima 26 borbi i 21 pobjedu. Iznimno je snažan. U 21 pobjedi, 15 njegovih protivnika nije dočekalo zadnje zvono – kaže Arijan Gorički i nastavlja:

– Millan je tipičan južnoamerički borac koji nikada ne odustaje. Ima srce i volje za pobjedom, pogotovo kada dolazi s trijumfom na terenu protiv neporaženog boksača. No ja vjerujem da ću pokazati svoj puni potencijal. Ljudi koji me prate znaju da sam dobar, ali sada je vrijeme za pokazati koliko sam zaista dobar i spreman za naslove i svjetski ranking. Budem li pobijedio trebao bih ući među 15 najboljih boksača po IBO federaciji.

Boksačku priredbu u Solinu na čijem je programu devet vrhunskih mečeva, predvodi okršaj između Luke Plantića (3-0) i Khorena Gevora (35-10) za WBC-ov International Silver pojas, dok će Damir Plantić (5-0) boksati protiv Gabriela Oluwaseguna Olanrewajua (10-2-1).

Odgovori

Back to top button