Boks

Antonio Grabić dominirao protiv Gruzijca, a za četvrtfinale se boriti protiv Armenca

Sjajan start za Hrvatsku na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi (13. do 24. listopada 2021.), piše na službenoj stanici HBS-a.

Antonio Grabić iz BK Leonarda prvi je od šestorice naših boksača ušao u ring u Budvi i u meču 1. kola pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca Gruzijca Iraklija Janelidzea!

Antonio (18) na Europsko je prvenstvo stigao s najvišim ambicijama, po mjesto na postolju pa i najsjajnije odličje, a među favorite kategorije ubrojila ga je i Europska boksačka konfederacija EUBC, jer Grabić je dosad osvajao medalje na kadetskim i juniorskim europskim prvenstvima.

Grabić je dominirao u meču protiv čvrstog, borbenog Gruzijca. U prvoj rundi koristio je prednost u visini i dužini ruku, te boljim kretanjem i tehnikom zadržao Gruzijca na distanci. Preciznim udarcima i pravodobnim kretnjama izbjegavao je nalete i serije gruzijskog udarača Janelidzea.

U drugoj rundi Grabić je prihvatio i otvorenu borbu, puštao je suparnika bliže i razmjenjivao serije i kombinacije. U trećoj rundi gruzijski je predstavnik počeo padati i u snazi i Grabić je potvrdio sigurnu i zasluženu pobjedu.

Antonio se pobjedom plasirao u osminu finala u kojem će sutra, u subotu 16. listopada boksati protiv Armenca Sunka Harbaryana za proboj u četvrtfinale i borbu za medalju!

U subotu, 16. listopada u ring na Europskom prvenstvu ući će i hrvatski predstavnici u kategorijama do 67 i do 71 kg – Riječanin Leon Buzik i Zadranin Petar Krešimir Knežević.

Buzik će se boriti u 1. kolu protiv Mađara Romea Buze za ulazak u osminu finala u kojem pobjednika čeka srpski reprezentativac Edin Suljić.

U možda i najzahtjevnijoj kategoriji do 71 kg u kojoj nastupa čak 27 boksača Zadranin Knežević borit će se protiv Litavca Amasa Kazekiviciusa, a pobjeda ga vodi u osminu finalu protiv Ukrajinca Viacheslava Bryhadenka.

Ostala trojica naših reprezentativaca u Budvi: Tomislav Letinić (54 kg), Ivan Ante Gregurić (do 60 kg) i Deni Alagić (67 kg) mečeve osmine finala imat će u ponedjeljak, 18. listopada.

Odgovori

Back to top button