Boks

Anthony Joshua spreman prihvatiti Furyjevu ponudu

Anthony Joshua prihvatio je ponudu podjele honorara (40-60) za borbu protiv WBC-ova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja – rekao je njegov promotor Eddie Hearn.

Vlasnik Matchrooma je izjavio kako bi se borba mogla održati 17. prosinca na stadionu Principality u Cardiffu, premda je Fury rekao da ima već rezervirana dva datuma (26. studenog na Wembleyu i 3. prosinca na stadionu Principality).

Fury je definitivno promijenio svoju odluku o odlasku u mirovinu što je navijestio željom boriti se protiv Oleksandra Usyka, vlasnikom WBA, IBFi WBO pojasa svjetskog prvaka teške kategorije, koji je 20. kolovoza u revanšu svladao Joshuu.

Kako se Usyk ove godine više ne želi boriti, Kralj Cigana je meč ponudio Joshui, te je spreman boriti se u prosincu sa svojim sunarodnjakom u ‘Bitki za Britaniju’.

– Prihvaćamo ponudu, ali želimo da se u revanšu to okrene. Pravedno je što Fury sada želi veću podjelu, jer je prvak – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Želimo da se borba dogodi u prosincu i savršeno nam odgovara da to bude na stadionu Principality u Cardiffu.

Tyson Fury ističe kako je bio velikodušan sa svojom ponudom Joshui.

– Naše pregovore nisam želio početi s ponudom od 20 posto kao što bi oni učinili meni. No stvarno želim da se ta borba dogodi, jer se Usyk sada ne želi boriti, pa tražim AJ-a – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Već sam pobijedio Deontaya Wildera tako da postoji samo još jedna osoba, a to je AJ – bodybuilder! Dakle, zašto mu ne dati 40 posto? Nema nikakve isprike, napravimo borbu za Britance.

Odgovori

Back to top button