Boks

Anthony Joshua otkrio kako je želio angažirati Canelova trenera

Anthony Joshua je najbolje rezultate imao dok ga je vodio Robert McCracken, ali onda je stigao poraz protiv Usyka lani u rujnu, pa je britanski boksač promijenio trenera.

Prekinuo je suradnju s McCrackenom, te je odlučio u nastavka karijere ući s trenerom Robertom Garcijom.

Joshua će 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji pokušati protiv Ukrajinca vratiti WBA, IBF i WBO pojas prvaka teške kategorije.

Britanac je nedavno otkrio kako je na nakon poraza protiv Oleksandra tražio promjenu, te je osim Garcije u kombinacijama za novog trenera bio i Eddy Reynoso, glavni Canelov trener.

No Reynoso je istaknuo kako mu je meksička zvijezda na prvom mjestu.

– Želim imati trenera koji bi mogao veći dio svog vremena posvetiti meni, a kako ja ne bih mogao biti s Canelom od toga sam odustao. Treba mi trener koji će imati odvojeno vrijeme za mene, a Reynoso se posvetio Canelu – kazao je Anthony Joshua.

Bivši prvak u pripreme za meč protiv Usyka ušao je s novim timom, te je objasnio razliku u priprema sadašnjeg i nekadašnjeg trenera.

– Uz McCrackena bi udarao fokusere i vreću, a on bi govorio što trebam raditi. A sada, pored Angela Fernandeza i Roberta Garcije, sve te stvari radimo posebno i mnogo detaljnije. Imaju drugačiju metodu treniranja. Mnogo toga moram pamtiti i to me umara, ali ništa me neće izmoriti više od 12 rundi. Znam da moram proći kroz sve to – kazao je Anthony Joshua i podvukao:

– Ja sam poput spužve. Od svakog nešto naučim. Uvijek su spremni za razgovor ili sugestiju, no oni o svemu odlučuju. Dokle god vlada pozitivno ozračje, ja ću trenirati. Jako poštujem Garciju i bio je visoko na mom popisu kandidata za trenera. Samopouzdanje mogu steći samo kroz sparinge i pripreme. Trener može reći milijun dobrih stvari, ali ako ih boksači ne radi, onda je sve uzalud.

Odgovori

Back to top button