Boks

Anthony Joshua iznio scenarij iz snova: Prvo Whyte i Wilder, a onda meč protiv Furyja

Bivši dvostruki prvak teške kategorije Anthony Joshua kaže kako ima plan iz snova kojim se želi ponovno vratiti na tron.

Prvo ga 12. kolovoza čeka meč protiv Dilliana Whytea, a zatim bi se krajem godine trebao boriti s Deontayom Wilderom.

Nakon toga bi na red došao Tyson Fury, borba koja je već nekoliko puta dogovarana, ali se nikada nije dogodila.

Okršaj protiv Whytea je sljedeći mjesec, a uskoro bi vrlo vjerojatno mogla biti potvrđena i borba protiv Wildera, no dvoboj s Kraljem Cigana je miljama daleko.

Joshua je u posljednjem intervjuu pokušao objasniti zašto se borba s Furyjem nikada nije dogodila, jer je s njim nemoguće pregovarati.

Kralj Cigana je po mnogima najveći krivac što se početkom godine nije uspio dogovoriti meč za ujedinjenje pojaseva teške kategorije protiv Oleksandra Usyka.

– Nisam razočaran. To je realnost u kojoj živimo – rekao je Anthony Joshua o propaloj borbi između Furyja i Usyka, pa nastavio:

– Nažalost, to se nije dogodilo, ali nisam razočaran, jer znamo zašto. Ljudi su se sada mogli i sami uvjeriti. Ali tako je ponekad u boksu. Šteta. Da sam to bio ja, otišao bih tamo i borio se, ali nisam, pa ne mogu komentirati tuđe odluke.

A je li bi AJ nakon eventualnih pobjeda protiv Whytea i Wildera mogao dobiti meč protiv Furyja?

– Da, bio bi to scenarij iz snova. Prvo Whyte i Wildera, a onda meč protiv Furyja. Ali snovi su lažni. Ovo je stvarnost – podvukao je Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button