Boks

Anthony Joshua i Deontay Wilder mogli bi boksati u finalnom eliminator meču za WBC-ov pojas

Tyson Fury i Oleksandr Usyk će 17. veljače boksati u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije, a onda se očekuje kako će brzo dogovoriti i revanš.

Iz WBC-a su ovih dana potvrdili kako bi se Anthony Joshua i Deontay Wilder, čiji je meč za ožujak sljedeće godine najavio promotor Eddie Hearn, mogli boriti u eliminator meču za njihov pojas prvaka, piše SkySports.

Bio bi to najveći finalni eliminator u povijesti boksa.

A Joshua i Wilder će prije svog međusobnog obračuna nastupiti 23. prosinca na priredbi u Saudijskoj Arabiji, na kojoj će i naš Filip Hrgović boksati protiv Australca Marka de Morija.

Event u Rijadu trebao bi predvoditi meč između AJ-a i Otta Wallina, dok će se Brončani bombarder boriti protiv Josepha Parkera.

Budu li Wilder i Joshua pobijedili, tada će biti otvoren put dogovoru njihove međusobne borbe sljedeće godine, koja bi trebala imati posebnu težinu.

Mauricio Sulaiman, predsjednik WBC-a, naglasio je da je njegova organizacija podržava meč za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji.

– Uvijek smo podržavali ideju da imamo apsolutnog prvaka – rekao je Mauricio Sulaiman za Sky Sports i nastavio:

– Kada je Wilder bio prvak, bilo je nekoliko prilika u kojima se mogao dogovoriti meč protiv Joshue, no WBC se u to nije želio uplitati. A onda je došao Fury koji je bio spreman boriti se protiv Joshue, a zatim protiv Usyka. Glavni odbor WBC-a odobrio je Furyju meč protiv Usyka u veljači, a potom i revanš. Što se WBC-a tiče, mi smo pristali da se obje borbe održe

Boksačka priredba koja će se 23. prosinca održati u Saudijskoj Arabiji mogla bi dati obveznog izazivača za WBC naslov u teškoj kategoriji, koji je trenutačno u Furyjevom vlasništvu.

– To je svakako WBC-ov eliminacijski turnir. Imate Wildera, koji izazivač broj 1, a tu su još Joshua, Parker, Wallin… Svi su visoko rangirani na WBC-ovoj ljestvici. Nakon 23. prosinca moglo bi biti promjena u poretku – istaknuo je Mauricio Sulaiman i dodao:

– Čini se da sve vodi prema sudaru Wildera i Joshue. To bi vrlo lako mogla biti konačna eliminacija borba koja bi dala obveznog izazivača za WBC-ov naslov. Nevjerojatno. Taj meč bi oduševio boksačke fanove. Sretan sam što promotori i menadžeri surađuju. Naravno, u to je uključen i velik novac, ali morate ga zaraditi. Možete štošta sanjati, ali mi smo ovo dugo čekali. I sada je savršen trenutak da uđemo u drugu eru boksa. Navijat ćemo za meč između Wildera i Joshue.

Odgovori

Back to top button