Boks

Anthony Joshua bi zasad trebao izbjegavati tri najbolja teškaša: Oni bi ga mogli uništiti

Anthony Joshua je prošlog vikenda na boksačkoj priredbi u Londonu pobijedio Jermainea Franklina. Bivšem prvaku to je bila prva borba nakon dva bolna poraza protiv Oleksandra Usyka.

Pod vodstvom novog trenera Derricka Jamesa, obožavatelji su se nadali povratku agresivnijeg AJ-a na kojeg su se navikli gledati tijekom ranije karijere.

No Joshua ništa konkretnije nije učinio tijekom meča, nije previše riskirao i držao se taktike od prve do posljednje runde.

Stručnjaci se slažu u ocijeni kako je Anthony boksao toliko koliko mu je bilo dovoljno da stigne do pobjede.

A jedan od njih je i bivši britanski boksač Carl Froch koji tvrdi kako se Joshua promijenio još od poraza protiv Andyja Ruiza Jr.-a još tamo 2019. godine.

U video koji je objavio na svom YouTube kanalu ‘Froch on Fighting’ upozorio je AJ-a da u skorije vrijeme izbjegne meč protiv Deontaya Wildera ili Tysona Furyja, jer bi to po njega moglo završiti vrlo loše.

– Neki su me ljudi pitali tko bi mogao biti Joshuin sljedeći protivnik. A ja sam im odgovorio kako to ne bi trebali biti ni Deontay Wilder, ni Oleksandr Usyk, a sigurno ne Tyson Fury. To su trenutačno tri najbolja teškaša, koji bi ga, nakon onakvog subotnjeg nastupa, mogli uništili – istaknuo je Carl Froch i nastavio:

– Anthony se mora podići i vratiti samopouzdanje. Treba nam dati nešto više od onoga što je pokazao protiv Franklina. Ne kažem da on to ne može, ali ne znam odakle može izvući motivaciju i želju. Bio je svjetski prvak, branio svoju titulu i izgledao je dobro dok je to činio. Ali od poraza protiv Andyja Ruiza više nije isti borac.

Odgovori

Back to top button