Boks

Andy Ruiz Jr. prozvao Joshuu: On se treba boriti protiv boksača koji želi pobijediti

Uoči nedavne boksačke priredbe u Saudijskoj Arabiji, mnogo se govorilo o potencijalnom meču između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera, koji je čak bio najavljen za ožujak.

I dok je Britanac svoj dio poslao obavio uvjerljivo pobijedivši Otta Wallina, Brončani bombarder je u slabom nastupu jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Josepha Parkera.

Izgleda kako su se sada svi udaljili od borbe bivših prvaka, a to potvrđuje i izjava promotor Eddieja Hearna koji je nakon priredbe rekao kako će Joshua sljedeći meč imati protiv našeg Filipa Hrgovića za IBF naslov u teškoj kategoriji nakon što pojas bude upražnjen.

Nekadašnji svjetski prvak se želi vratiti u vrh teške kategorije, a najkraći put za AJ-a trebala bi biti borba protiv Hrgovića, prvog izazivača na IBF-ovoj ljestvici, koji je na priredbi u Saudijskoj Arabiji nokautom u prvoj rundi svladao Marka de Morija.

No sada se javljaju mnogi teškaši koji bi vrlo rado boksali protiv Joshue, jedan od njih je njegov bivši protivnik Andy Ruiz Jr. koji se dvaput borio protiv AJ-a.

Američko-meksički borac je 2019. prvo pobijedio, a potom u revanšu izgubio protiv Anthonyja Joshue i ostao bez WBA (Super), IBF i WBO pojasa prvak.

Ruiz se osvrnuo na Joshuin posljednji meč, te ustvrdio kako se njegov protivnik želio samo pojaviti u ringu, te kako nije imao ozbiljnih namjera zaprijetiti Anthonyju.

– Odmah je bilo jasno po što je Joshua došao u ring i to je odradio sjajno. Protivnik je bio pomalo nezainteresiran, nije uopće pripremio taktiku. A kada se borite protiv Anthonyja Joshue onda morate imati plan – rekao je Andy Ruiz Jr. i dodao:

– Volio bih da je Joshuin protivnik bio netko s više vještina, netko tko želi pobijediti u borbi. Anthony treba protivnika koji želi zadavati udarce poput mene. Volio bih da sam se ja borio protiv njega. Nadam se našoj trilogiji, a ako se to ne dogodi vjerojatno će krenuti drugim putem.

Odgovori

Back to top button