Boks

Andy Ruiz Jr. i Murat Gassiev dobili IBF-ovu ponudu za meč protiv Filipa Hrgovića

Promotori Filipa Hrgovića (14-0, 12 KO) nastavljaju potragu za protivnikom koji će se suprotstaviti hrvatskom boksaču u kvalifikacijskom meču za IBF-ova izazivača.

Početkom godine borbu su odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, dok je Tony Yoka morao odustati, jer ima dogovoren meč protiv Marina Bakolea.

Sljedeći na IBF-ovoj ljestvici su Joe Joyce, koji ne može prihvatiti borbu, jer se oporavlja od ozljede, dok Agit Kabayel ima također dogovoren meč protiv Marca Hucka.

Sljedeći kojima je IBF poslao ponudu su Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr., te su dobili tri dana za odgovor.

Bude li netko od njih prihvatio ponudu, IBF bi timovima dao rok za dogovaranje meča od barem mjesec dana.

Prvi je Murat Gassiev (28-1, 21 KO), bivši dvostruki prvak lakoteške kategorije, koji je posljednja dva meča imao u teškoj kategoriji.

U srpnju prošle godine je nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Michaela Wallischa. Imao je u prosincu dogovoren meč protiv Andrija Rudenka, ali je otkazao zbog ozljede.

Ne bude li Gassiev prihvatio borbu, sljedeći na popisu je Andyju Ruizu Jr. (34-2, 22 KO). Američko-meksički boksač pobijedio je Anthonyja Joshuu u meču za naslov svjetskog prvaka.

Ruiz je nanio prvi poraz Britancu, te osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka, koje je vratio u revanšu koji se dogodio u prosincu 2019. u Saudijskoj Arabiji.

Na toj istoj priredbi je Hrgović pobijedio Erica Molinu. Ruiz se nakon toga borio još samo jednom, lani je pobijedio Chrisa Arreolu.

Odgovori

Back to top button