Boks

Andy Ruiz i Luis Ortiz u eliminator meču za svjetskog prvaka najavili pobjedu nokautom

Bivši svjetski boksački prvak Andy Ruiz Jr. (34-2, 22 KO) i Luis Ortiz (33-2, 28 KO, 2 NC)odmjerit će snagu 4. rujna u Crypto.com Areni u Los Angelesu u eliminator meču za WBC-ov naslov.

Borci su se prvi put pojavili pred medijima uoči nadolazećeg okršaja.

Andy Ruiz u ring se vraća nakon nešto više od godinu dana kada je odlukom sudaca pobijedio Chrisa Arreolu.

Američko-meksički boksač svjestan je koliko je Ortiz težak suparnik.

– Snažan je, nezgodan i još je ljevak. No dugo sam trenirao i bit ću spreman za okršaj. Najvažnije je da sam aktivan. Ne podcjenjujem Luisa Ortiza, jer i on se dolazi boriti. Neće to biti lagana borba. On ima drugačiji stil od onog na koji sam navikao, ali naporno sam se priprema za njega. Znam da moram dati sve od sebe kako bi pobijedio i nastavio osvajati svjetske naslove – kazao je Andy Ruiz Jr. i dodao:

– Ta mi borba sliči na meč protiv Anthonyja Joshue, samo što je Ortiz ljevak. No to nije natjecanje u dizanju utega, pa sam se vratio starim tehnikama treniranja koja su mi pomogla da postanem prvak. Ove su mi pripreme itekako mnogo pomogle za tu borbu. Luisa Ortiza sam prvi put gledao u ovoj areni i otac mi je rekao da ću se jednog dana boriti protiv njega. Sada je taj dan došao. Ljudima ćemo ponuditi pakleni show. Borba neće otići daleko, no ja sam spreman i za svih 12 rundi.

Luis Ortiz ima dvije pobjede u nizu, a u posljednjem meču za Novu godinu je prekidom u šestoj rundi pobijedio Charlesa Martina.

Kubanac ističe kako je još nešto naučio iz tog zadnjeg dvoboja te će mu lekcije koje je naučio dobro doći u borbi protiv Ruiza.

– Zahvalan sam što se ponovno mogu boriti na vrhunskoj razini. Zahvalan sam Andyju što je prihvatio tu borbu i iskreno joj se veselim. Priprema se za najboljeg Andyja, jer znam da nije bilo kakav borac. On je bivši svjetski prvak i to se ne događa slučajno. Spreman sam za njega i jako sam uzbuđen zbog te borbe – rekao je Luis Ortiz i nastavio:

– Fanovi će vidjeti dva borca ​​koji se vole boriti i udarati snažno. To je ostvarenje sna i nećemo ih razočarati. Ne vjerujem da postoji ikakva prednost u činjenici da sam bio aktivniji od Andyja. Važan je naporan rad i mentalni sklop borca. To je ono na što sam se svakodnevno fokusirao. Moj cilj je pobijediti, a onda ćemo vidjeti što slijedi. Borba će završiti nokautom, siguran sam da i Andy tako razmišlja.

Odgovori

Back to top button