Boks

Alen Babić u ludom meču svladao Poljaka i osvojio WBC-ov pojas

Alen Babić je jednoglasnom odlukom sudaca u londonskoj O2 Areni stigao do svoje 11. profesionalne pobjede.

Hrvatski boksač je svladao Poljaka Adama Balskog i osvojio WBC-ov Silver pojas u bridgerweight kategoriji.

Babić je odmah krenuo agresivno, ali je odmah osjetio Adamov udarac iz kontre koji ga je srušio.

No Savage se brzo oporavio, te je preuzeo inicijativu koju je zadržao do kraja devete runde.

Naš je boksač tijekom cijelog meča sjajnim kombinacijama pokušavao ugroziti protivnika, ali se Poljak odlično branio.

Sjajno je kontrolirao meč, a Balski se uglavnom branio naslonjen na užad, te pokušavao iz kontra napada napasti odlično pripremljenog Savagea.

Krajem devete runde Balski je nakon zvuka sirene pogodio Babić koji je bio ozbiljno uzdrman.

Alen je nekako uspio preživjeti posljednju rundu i tako stigao do najveće pobjede. Na kraju su sva tri suca dala prednost našem boksaču – dvaput 97-91 i 95-93.

Babiću je to bila 11. pobjeda u profesionalnoj karijeri i prva koju je izborio odlukom sudaca, dosad je u svima slavio nokautom.

Savage je tako postao izazivač u borbi za pojas WBC-ova prvaka bridger kategorije (do 102 kilograma) koji je trenutačno u vlasništvu Oscara Rivasa.

Tijek meča Alen Babić – Adam Balski:

Deseta runda:

Alena je dobro uzdrmao udarac na kraju devete runde. Nekako je preživio posljednju rundu. Sjajna završnica ludog meča.

Deveta runda:

Taktički sjajno odrađena runda bez mnogo riskiranja. Alen je zadržao inicijativu, no Poljak ga je pogodio nakon zvuka sirene. Čekamo posljednju rundu.

Osma runda:

Alen je nekoliko puta pokušao probiti gard Poljaka koji je se i dalje sjajno brani. Ulaskom u posljednju rundu nekoliko je puta sjajno pogodio Balskog koji je ostao na nogama.

Sedma runda:

Statistika u prvih šest rundi je potpuno na strani našeg boksača. Alen nastavlja borbu s istim žarom. U posljednjih pola minute krenuo je silovito, ali se protivnik ostao na nogama.

Šesta runda:

Naš borac nastavlja napadati, ali nikako ne pronalazi pravi udarac kojim bi pogodio protivnika. Babić je i dalje mnogo aktvniji od Poljaka.

Peta runda:

Balski nastavlja istom taktikom i pokušava uzvratiti iz kontre. Babić kao da je uzeo predah u ovoj rundi. Tek su u zadnjih 15-ak sekundi izmjenili nekoliko značajnijih udaraca.

Četvrta runda:

Babić i dalje drži visok ritam i traži priliku pogoditi Poljaka. Protivnik se uglavnom brani i prijeti iz kontra napada. Prve četiri runde bile su vrlo iscrpljujuće.

Treće runda:

Ritam je nešto pao u ovoj rundi, ali naš je boksač i dalje aktivniji od svog protivnika. Alen sjajnim kombinacijama ne daje Adamu ni sekundu predaha.

Druga runda:

Nastavio je Babić u žestokom ritmu. Alen se sjajno kreće i prisiljava suparnika na povlačenje. Sredinom runde krenula je otvorena izmjena udaraca, ali su obojica ostali na nogama. Sjajan meč!

Prva runda:

Alan je krenuo žestoko, ali je nakon 20-ak sekundi Poljak uzvratio i Babića poslao u nokdaun. Savage se odmah ustao i nastavio napadati. Tražio je priliku udariti Poljaka, ali je i primio poneki udarac.

  • Ellie Scotney je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Mariju Ceciliju Roman. Sada slijedi meč Alena Babića…
  • U prvom meču glavnog programa Robbie Davisa Jr. je podijeljenom odlukom sudaca nakon deset rundi pobijedio Javiera Molinu.

Odgovori

Back to top button