Boks

Alen Babić se razišao s trenerom Leonardom Pijetrajem:  Ne mogu više s tim čovjekom raditi

Alen Babić uskoro bi trebao dobiti meč karijere. Naime, prije nekoliko dana objavljena je vijest kako će WBC narediti meč između Alena Babić i Lukasza Rozanskog za naslov svjetskog prvaka u bridger kategoriji.

Oni će se boriti za WBC-ov pojas koji Oscar Rivas napušta zbog ozljede oka.

A Babić je u intervjuu za RTL otkrio veliku promjenu u karijeri, razišao se s dugogodišnjim trenerom Leonardom Pijetrajem.

– Više nemam matični klub. Došlo je do nekih promjena, a Leonardo Pijetraj i ja smo se razišli u normalnim odnosima. Svi se razilaze, brakovi se raspadaju, svašta se raspada pa kako nećemo i mi. Skupa smo bili sedam godina – kazao je Alen Babić za RTL, pa nastavio:

– Mislim da smo odradili sve što smo imali zajedno i ja više ne mogu s tim čovjekom raditi, a mislim da ni on ne može sa mnom. Identična je priča s obje strane i stvarno bih htio da izbjegnemo one klasične priče. Sretan sam otkad smo se razišli i dobio sam neki novi val energije. Volio bih da svako svojim putem dođe do vrha.

Savage priznaje kako je od Leonarda Pijetraja mnogo naučio i teško bi bez napredovao u karijeri.

– Od tog čovjeka izvukao boksački maksimum. Boksački mi je on i dalje vjerojatno najbolji trener s kojim sam radio, a tako će vjerojatno i ostati. Puno me naučio. Odveo me iz nekog dječaka u boksu do profesionalca. To je samo Leo napravio i ja to nikada neću poreći – rekao je Alen babić i dodao:

– Izgubilo se nešto na prijateljskoj, ljudskoj relaciji. Pogubili smo se i gledamo u različitim smjerovima. Ja ne kažem da je to loše, ali smjer u kojem ja gledam nije ni sličan onom u kojem Leo gleda. Možda je bolje to što on gleda, ali meni je uvijek bilo teško prihvatiti autoritet. Njega sam prihvatio kao autoritet, ali očito se nikad nisam pomirio s tim.

Alen se nada kako se neće vući repovi nakon razlaza s Pijetrajem.

– Sve bih dao da se lijepo raziđemo. Pristao sam mu davati neke postotke sljedeće tri ili četiri godine kad mi neće biti trener. Toliko ga poštujem i u redu je da on nešto ima od mojih mečeva koji slijede. Zašto bi radili još jednu sapunicu? – kazao je Alen Babić.

Trenutačno traži novog trenera.

– Imam nekoliko trenera u glavi, jedan je u Engleskoj, a drugi u Dubaiju. Taj u Dubaiju ima 22 svjetska prvaka. Neki nemaju ni 22 boksača – podvukao je Alen Babić u razgovoru za RTL.

Odgovori

Back to top button