Boks

Alen Babić se pokajao: ‘Pijetraj je moj mentor. Hoću se vratiti kući’

Hrvatski boksač Alen Babić (11-1, 10 KO) je u travnju izgubio protiv Poljaka Lukasa Rozanskog u meču za WBC-ov pojas prvaka u bridger kategoriji.

Poljski borac je pred svojim navijačima u Rzeszowu nokautirao Babića za samo dvije minute, Alenu je to bila prva borba bez trenera Leonarda Pijetraja koji ga je dotad vodio kroz karijeru.

S bivšim dugogodišnjim trenerom rastao se nekoliko mjeseca prije svoje najveće borbe u karijeri, a pola godine kasnije se pokajao, priznaje da je pogriješio i želi ponovno trenirati s Pijetrajem.

‘Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, par trenutaka nakon ove slike kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli i da sam po ne znam koji put otišao u ‘crveno’.

Sve mogu sam, najjači sam, nitko mi ne treba i slični osjećaji su postali moja hrana, moja baterija – neiscrpna baterija, ili barem sam tako mislio. Ali… ona poznata ‘what comes up must come down’ je l’, napisao je Babić na Facebooku, pa nastavio:

‘Moje dno se desilo u najgorem mogućem trenutku – u ringu pred borbu koja bi me lansirala u boksačku povijest pred očima cijele nacije.

U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde.

Dok sam silazio iz ringa jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj. Zaj**o sam. Hoću se vratiti kući’.

Odgovori

Back to top button