MMA

Nekadašnjem UFC-ovom prvaku prijeti 20 godina zatvora za pokušaj ubojstva

Bivši UFC-ov prvak Cain Velasquez mogao bi sljedećih 20 godina provesti u zatvoru bude li optužen za pokušaj ubojstva u incidentu koji se dogodio u kalifornijskom gradu Morgan Hillu.

Naime, to je minimalna kazna za pokušaj ubojstva s predumišljajem, dok je maksimalna kazna doživotni zatvor.

U prvim izvještajima se nije znalo što je dovelo do incidenta, no policija je kasnije potvrdila kako je Velasquez svojim automobilom jurio za drugim vozilom u kojem se nalazila osoba optužena da je zlostavljao jednog člana njegove obitelji, vjerojatno se radi o Cainovoj kćeri.

A optužen je 43-godišnji Harry Goularte, čija je majka Patricia zadnje dvije godine vodila brigu o Cainovoj djeci.

Opisani su i detalji incidenta. Naime, bivši prvak se svojim Fordom zabio u bočnu stranu Silverada u kojem su se nalazile tri osobe, Harry Eugene Goularte, koji živi u kući u kojoj se nalazi vrtić u vlasništvu njegove majke Patricije, koja se također nalazila u vozilu, te Paul Bender.

Velasquez je potom pratio vozilo i u vožnji ispalio dva hica iz pištolja, pogodivši Harryjeva očuha u ruku. Paul Bender je izvan životne opasnosti.

Bivši prvak je kasnije priveden bez opiranja, a u njegovom je vozilu pronađeno poluautomatsko oružje i municija.

Okružni tužitelj ističe kako je tužno što je Cain Velasquez odlučio pravdu uzeti u svoje ruke, a time je nanio još veću patnje svojoj obitelji.

Odgovori

Back to top button