MMA

Miočić želi vratiti naslov, te je opet govorio o lošem odnosu s UFC-om: Valjda sam predobar za njih

Stipe Miočić je nakon poraza protiv Francisa Ngannoua krajem ožujka na UFC 260 priredbi odmah pokazao interes za novom borbom i želju vratiti pojas prvaka teške kategorije.

No najjača svjetska MMA organizacija i šef Dana White imaju drugačije planove.

U međuvremenu su organizirali borbu za privremeni naslov u kojoj je Ciryl Gane pobijedio Derricka Lewisa i dobio priliku za meč protiv Ngannoua.

White je nedavno izjavio kako se Jon Jones borbama vraća tek dogodine, a Miočiću niti riječ.

Jednom je samo izjavio kako je navodno Stipe prihvatio meč protiv Jonesa, no ubrzo su iz Bonesova tima otklonili svaku nadu za njihovom međusobnom borbom.

Stipe je u nedavnom intervjuu otkrio kako već pet mjeseci nije u kontaktu s Dana Whitom i vodstvom promocije.

– Što se tiče mene i UFC-a to je već standardno. Sad bi mogli Dana i ja sjesti, te pokušati pronaći pravi put kojim bi mogao nastaviti karijeru – rekao je Stipe Miočić.

Američko-hrvatski borac je otkrio kako mu nisu ponudili nikakvu borbu, te se osvrnuo na nedavni meč između Ganea i Lewisa.

– Tako je odlučio UFC i ja nemam ništa s tim. Bilo bi mi drago da su me nazvali i ponudili mi borbu. Nisam dobio nikakvu ponudu – rekao je Stipe Miočić i dodao:

– Ali vjerojatno je ne bih prihvatio. No bilo bi lijepo da su ponudili. Trenutačno se mnogo toga događa i mislim kako ću se sljedeći mjesec morati naći s UFC-ovim čelnicima, te vidjeti što i kako dalje…

Naravno, Stipine ambicije su i dalje jasne, želi vratiti pojas UFC-ova teškaškog prvaka.

– Želim vratiti naslov. Definitivno želim još jednu borbu protiv Francisa. Nadam se da će obraniti pojas i onda se možemo ponovno boriti. Hoću vratiti ono što je moje – istaknuo je Stipe Miočić.

Smeta ga što je ponovno ‘zaboravljen’.

– To mi se stalno događalo tijekom karijere, ali to mi je u redu. Valjda sam predobar za njih. Možda je problem što ne govorim s*anja. Tko zna? – dodao je Stipe Miočić.

Borbu protiv Ngannoua u kojoj je izgubio naslov već dobro analizirao. Stipe zna što treba promijeniti kako bi njihov eventualni sljedeći okršaj završio drugačije nego onaj prije nekoliko mjeseci.

– I kada pobijediš možeš nešto promijeniti. Mnogo sam toga dobro napravio u toj borbi, ali bilo je onog lošeg. No ono što je najvažnije, bio sam u nokdaunu. Želim vratiti pojas i to je ono o čemu razmišljam. Još ne razmišljam o umirovljenju – naglasio je Stipe Miočić i zaključio:

– Još se uvijek dobro zabavljam. I dok moje tijelo u dobrom stanju i može izdržati velike napore ja ću se nastaviti boriti.

Supruga Ryan Marie trebala bi uskoro roditi sina Matea. Bit će im to drugo dijete, već imaju trogodišnju kći Meelah.

Odgovori

Back to top button