MMA

Jon Jones: Nadam se kako mi UFC neće ponuditi samo 10 milijuna dolara za okršaj protiv Ngannoua

Nakon trijumfa Francisa Ngannoua protiv Stipe Miočića kojim je osvojio UFC-ov teškaški naslov, bivši prvak poluteške kategorije Jon Jones je serijom poruka na Twitteru prozvao Kamerunca, ali i vodstvo najjače MMA organizacije. Naime, Bones se već mjesecima priprema i trenira za debi u teškoj kategoriji, ali od UFC-ova šefa Dane White traži veći honorar.

Prvi čovjek najjače MMA organizacije nazvao je Jonesa kukavicom, a onda su si izmijenili još nekoliko uvredljivih poruka. Po mnogima jedan od najboljih boraca u povijesti je nedavno zatražio odlazak iz UFC-a, jer smatra kako ima loš tretman.

No situacije se smirila, te bi se uskoro moglo više govoriti o sudaru između Ngannoua i Jonesa. No američki borac i dalje inzistira na velikoj plaći, te ističe kako je honorar do deset milijuna dolara za njega premali.

– Prije nekoliko dana sam telefonski razgovarao s UFC-ovim odvjetnikom Hunterom. Rekao sam mu da je sve od osam do deset milijuna dolara premalo za tu borbu. Stvarno se nadam da taj iznos neće biti tako nizak. Pričekat ću njihovu ponudu – izjavio je Jon Jones.

U svom objašnjenju zašto traži tako veliki iznos, Jones je naglasio da je dosad bio potplaćen i želi to promijeniti. Moguću borbu za naslov teškaškog prvaka protiv Ngannoua usporedio je s boksačkim mečom između Muhammada Alija i Georgea Foremana. Bones naglašava kako samo želi djelić zarade što će promocija zaraditi od njegove borbe protiv kamerunskog nokautera.

– Želim pošten iznos, a ne da se osjećam kao budala dok budem ulazio u najveću borbu svoje karijere – zaključio je Jon Jones.

Odgovori

Back to top button