MMA

Hoće li Ngannou dati Miočiću priliku za revanš? Tri su kandidata koja žele srušiti novog prvaka

Francis Ngannou je nastavio svoj pobjednički niz. Kamerunski udarač je odličnim nastupom i nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu Miočića. Bila je to Predatorova peta pobjeda nokautom u nizu. Na konferenciji za medije novinare je zanimalo hoće li Jon Jones biti njegov sljedeći suparnik.

– Da, to bi mogao biti Jones. No ja se namjeravam se boriti. Ne bude li to bio Jones, kategorija mora nastaviti dalje – kazao je Francis Ngannou:

– Kao novi prvak jamčim da će teška kategorija sada biti mnogo aktivnija nego što je to bila posljednje dvije-tri godine.

Može li Miočić dobiti priliku za revanš budući da je u prvom međusobnom okršaju pobijedio.

– Trenutačno ne osjećam potrebu da se to dogodi. Stipe je izjavio kako neću biti prvak sve dok se on ne povuče u mirovinu. No možda sad objavi kraj karijere – rekao je Francis Ngannou i nastavio:

– Ne bude li to učinio onda se možemo dogovoriti za novi meč. Jednom sam protiv njega izgubio, a za njega govore da je najbolji teškaš u povijesti. Borba protiv njega ima smisla.

Kamerunac je svojih pet posljednjih borbi završio nokautom. U prvoj rundi je svladao Curtisa Blaydesa (0:45), Caina Velasqueza (0:26), Juniora dos Santosa (1:11) i Jairzinha Rozenstruika (0:20), a Stipu Miočića na početku druge runde.

Kada zbrojimo vrijeme provedeno u oktogonu u zadnjih pet borbi, ispada da se Ngannou sve zajedno nije borio ni dvije runde.

– Oduvijek sam bio netko tko je tražio aktivnost. Nadam se da ću sada kao prvak biti još aktivniji. Bit ću sposoban imati dvije ili tri borbe na godinu – podvukao je Francis Ngannou.

Kameruncu se sada nudi nekoliko zanimljivih okršaja, a osim Jona Jonesa i Stipe Miočića, tu je i moguća borba protiv Derricka Lewisa, koji je na drugom mjestu izazivača s četiri pobjede u nizu.

Odgovori

Back to top button