MMA

Anthony Smith vjeruje kako je Jones bolji od Ngannoua, te ističe: Miočić je mnogo teži protivnik

Jonu Jonesu trebalo je samo dvije minute kako bi nedavno na UFC-ovoj priredbi nadjačao Ciryla Ganea.

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena je giljotinom pobijedio Francuza i osvojio pojas prvaka teške kategorije.

Mnogi su vjerovali kako će Ciryl biti veliki izazov za Jona, no Bones je bez problema odveo borbu na tlo, stigao u dominantnu poziciju i prisilio protivnika na predaju.

Jones je tako na tronu teške kategorije zamijenio donedavnog prvaka Francisa Ngannoua, koji je početkom godine napustio UFC.

No ovih se dana mnogo govori o meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa koji bi se trebao dogovoriti za srpanj.

Američko-hrvatski borac je najveći teškaš u povijesti promocije i sigurno bi trebao biti mnogo ozbiljniji protivnik za Jonesa, a to smatra i Anthony Smith.

– Miočić i Jones trebao bi biti mnogo zanimljiviji meč i to zbog vještina koje obojica nude. Stipe može neutralizirati neke od stvari koje Jones radi drugim borcima. Ranije mi se činilo kako Miočić nema šanse protiv Jonesa, jer je Stipe neko vrijeme bio sitan. U posljednjem meču protiv Cormiera je imao 104,3 kilograma. Stipe i ja smo nedavno bili na večeri, sada je ogroman. Tvrdi da ima 114,75 kilograma, a moguće je da ima i više. Čvrst je i krupan, fizički je veći – kaže Anthony Smith i nastavlja:

– Stipe potiho trenira i radi bez medijske pažnje, pa nitko na njega nitko ne obraća pažnju. Nije on sjedio i odmarao. On već neko vrijeme razmišlja o Jonu Jonesu. Sviđa mi se ono što sam saznao iz našeg razgovora. Mislim kako ima dobro hrvanje da neutralizira Jonesa, a snagom i fizičkom kvalitetom može mu se sjajno suprotstaviti. Miočićev boks također je na toj razini. Mnogo stvari radi jako dobro, a ostali borci iz kategorije to ne mogu. Mnogo ovisi o Jones i pitanje je može li odvesti meč tamo gdje je osjetno bolji, on će to pokušati napraviti. To se dogodilo protiv Ciryla Ganea, ali ne vrijedi i za Stipu Miočića.

Smith je u svojoj analizi naglasio kako će Miočić biti Jonesu mnogo teži protivnik nego što bi to bio Ngannou.

– Stipe je mnogo teži protivnik. Jones bi pobijedio Ngannou rezultatom 50-45 na sudačkim karticama, a na kraju meča ne bi imao nikakav ožiljak na licu. Jones je previše dinamičan i raznovrstan u borbi na nogama i mislim da bi pogađao Ngannou s distance, također bi dominirao u hrvanju. Ne znam kako bi Francis pobijedio u tom meču osim nekim jakim udarcem. A Jon nije borac kojeg možete samo tako dohvatiti – podvukao je Anthony Smith.

Odgovori

Back to top button