MMA

Ante Delija spreman za okršaj protiv Francisa Ngannoua: ‘Želim biti najbolji na svijetu’

Francis Ngannou je početkom godine napustio UFC, a potom je odlučio karijeru nastaviti u PFL-u, u MMA organizaciji za koju nastupa i hrvatski borac Ante Delija.

Bivši UFC-ov prvak je krajem listopada debitirao u boksačkom ringu protiv Tysona Furyja i oduševio je boksačke fanove bez obzira na to što je izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Kamerunac je pokazao kako se može odlično snalaziti u ringu, a posebno će se pamtiti situacija iz treće runde kada je WBC-ova prvaka poslao u nokdaun.

Ngannou bi se sljedeće godine trebao vratiti u oktogon, a za njega PFL priprema super borbu, no još se ne zna tko će biti protivnik.

Među potencijalnim kandidatima su prošlogodišnji prvak Ante Delija i najbolji ove sezone Renan Ferreira.

Hrvatski borac je putem Instagram storyja odgovarao na pitanja, a jednog je fana zanimalo hoće li PFL organizirati borbu između njega i Ngannoua.

‘Nadam se tome. Ja sam spreman!‘ – napisao je Ante, a na pitanje bi li se radije borio protiv Ngannoua ili Bellatorova prvaka, on je odgovorio:

‘Želim biti najbolji na svijetu, a to mogu biti jedino pobijedim li Francisa’.

Delija se osvrnuo i na neke borce, a među njima su bili Roberto Soldić, Filip Hrgović…

‘Roberto je predobar i inteligentan momak, a i jedan od najboljih boraca što sam vidio u životu. Mislim da ima sve predispozicije da bude broj 1, to smo vidjeli u mečevima, a ja sam vidio i na nekim sparinzima. Odlično sam trenirao s Hrgovićem. Trenirali smo brutalno i opet ćemo trenirati. On je El Animal u pravom smislu te riječi’ napisao je Ante Delija, te kao najdraže trenutke hrvatskog sporta istaknuo Mirka Filipovića, koji je 2006. osvojio Prideov Grand Prix, pobjeda hrvatske nogometne reprezentacija protiv Engleske 2018. u polufinalu SP-a, te olimpijske medalje Janice i Ivice Kostelić.

Odgovori

Back to top button