MMA

Ante Delija pobijedio Rusa Denisa Golcova i ostao u utrci za milijun dolara

Ante Delija (19-4) je sjajnom taktikom izborio finale PFL-ova turnira i ostao u utrci za milijun dolara. Hrvatski MMA borac je u polufinalu stigao do najveće pobjede u karijeri svladavši jednoglasnom odlukom sudaca favoriziranog Rusa Denisa Golcova.

Delija će se u finalu boriti protiv Bruna Cappelozze koji je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Jamellea Jonesa.

Ante je tako dobio priliku uzvratiti Bruni za poraz u prvom kolu kada je Brazilac pobijedio prekidom nakon samo 46 sekundi.

Hrvatski borac je protiv Golcova odmah krenuo agresivno i odveo borbu u hrvanje uz ogradu. Rus se okrenuo i pogodio Deliju koljenom, pa je krenuo u rušenje, ali u tome nije uspio.

No sredinom runde Golcov je srušio našeg borca, ali se Ante izvukao i došao u prednost. S nekoliko udaraca je raskrvario Denisovo lice.

Golcov ulazi žestoko u nastavak i nekoliko je puta dobro pogodio Deliju. Hrvatski borac je uzvratio, ali je izgubio ravnotežu što Rus koristi i dolazi u bolju poziciju, te odvodi borbu na tlo.

Dvije minute prije kraja runde Ante se vraća na noge, ali u klinču protivnik i dalje kontrolira borbu. Delija je izbjegao novo rušenje te je iskoristio gornju poziciju za još nekoliko udaraca.

Na početku treće runde Dubrovčanin je ušao u rušenje, te u nastavku nije uspio uputiti neki snažniji udarac, no dobro je kontrolirao poziciju.

U drugoj polovici runde Golcov je ustao, ali su borci ostali u klinču. Rus je pred kraj borbe pokušao napasti Antu, ali sve je ostalo samo na pokušaju.

U vrlo teškoj i neizvjesnoj borbi Delija je ostavio bolji dojam, te su mu suci kod bodovanja dali prednost. Sva tri suca su borbu bodovala s po 29:28 u Antinu korist.

Bila je to Delijina 19 pobjeda u karijeri kojom je izborio finale i borbu za PFL-ova prvaka teške kategorije, ali i nagradu od milijun dolara.

Antu je do velike pobjede na priredbi u Hollywoodu na Floridi vodio Mirko Filipović.

Rezultati PFL-ove priredbe:

Kayla Harrison def. Genah Fabian – TKO (punches), 1. runda (4:01)
Bruno Cappelozza def. Jamelle Jones – TKO (punches), 2. runda (1:33)
Taylor Guardado def. Mariana Morais – podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)
Ante Delija def. Denis Goltsov – jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Uvodne borbe:

Renan Ferreira def. Stuart Austin – KO (punch), 1. runda (0:31)
Muhammed DeReese def. Carl Seumanutafa – – jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)
Marina Mokhnatkina def. Claudia Zamora – – jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Amanda Leve def. Miranda Barber – Submission (rear-naked choke), 1. runda (4:18)
Christian Lohsen def. Jonas Flok – – jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Odgovori

Back to top button