MMA

Alex Pereira o potencijalnom meču između Ngannoua i Furyja: Za Francisa je to samoubojstvo

Alex Pereira je godinu dana od svog debija u UFC-u stigao do trona srednje kategorije. Brazilski borac je u studenom prošle godine prekidom u petoj rundi svladao Israela Adesanyu i osvojio zlatni UFC-ov pojas.

Pereira je godinama bio jedan od najboljih kickboksača na svijetu, a u Gloryju je osvajao naslove u srednjoj i poluteškoj kategoriji.

Stigavši do vrha najveće svjetske MMA organizacije pokazao je kako talentirani borac može biti uspješan i u nekoliko borilačkih sportova.

A takav bi želio biti i donedavni UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou.

Naime, kamerunski udarač se želi okušati u boksu, a prva na popisu želja mu je borba protiv Tysona Furyja. No Brazilac tvrdi kako je to loša ideja.

– Tyson je težak protivnik, za Francisa je to samoubojstvo. Mnogo je drugih boksača protiv kojih se može boriti. Neka ide korak po korak. Želi li se boriti s vrhunskim borcima, onda mu je samo novac na pameti. Ne znam je li razmišlja jednog dana postati prvak. Ngannou će se odmah naći u problema već protiv onog suparnika koji će se obraniti od njegovih udaraca – kazao je Alex Pereira i nastavio:

– Možeš biti snažan koliko želiš, ali ako se boriš s mnogo iskusnijim protivnikom bit ćeš u problemima. Možda ga Ngannou može nokautirati jednim udarcem, ali ako to ne učini umorit će se već nakon nekoliko minuta. Jedan slabiji udarac nokautirat će ga, jer se on više ne može braniti i jedva će stajati na nogama. A meni je najvažnije da se znam obraniti od udaraca.

Prvak srednje kategorije osvrnuo se i na meč za prvaka teške kategorije između Jona Jonesa i Ciryla Ganea.

– Jones će dominirati. Meč protiv Ganea za njega je mnogo teži nego što bi bio protiv Ngannoua. Francis je snažan i razmjenjivao bi udarce s Jonom. No Jones je iskusan i sjajno brani udarce. Mislim da bi lako pobijedio Ngannoua, ali vjerujem da će nadjačati i Ganea – dodao je Alex Pereira.

Odgovori

Back to top button