Kick & Thai

VIDEO Sudac kojeg je Plazibat poslao u nokdaun dobio priliku revanširati se našem kickboksaču

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat ove je godine imao samo jedan nastup.

Solinjanin je sredinom lipnja na Glory: Collision 5 priredbi u Rotterdamu nokautom u petoj rundi izgubio protiv klupskog kolege Tariqa Osara.

Naš borac se od druge runde borio sa slomljenom rukom što je umanjilo šansu za pobjedom u meču za naslov privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Početkom studenog Osaro je dobio priliku boriti se za naslov, te je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv dugogodišnjeg prvaka Rica Verhoevena.

A u meču između Plazibata i Osara dogodila se nesvakidašnja situacija krajem druge runde.

Naime, naš je borac pritisnuo protivnika i tražio priliku za nokaut, no zvono je označilo kraj runde. Kako su obojica nastavili razmjenjivati udarce, sudac Edward Strijkert je uskočio među njih kako bi ih razdvojio.

U tom trenutku Plazibat je zamahnuo i pogodio suca koji je završio u nokdaunu. Premda je Strijkert odmah ustao, organizatori su procijenili kako bi bilo bolje za nastavak borbe angažirati drugog suca.

Antonio je ovih dana dobio priliku ispričati se sucu Edwardu Strijkertu u RTL-ovoj emisiji na nizozemskoj televiziji.

Sudac je ispričao kako je proživio taj trenutak:

– Bilo je teško, ali to je moj posao. Odjednom sam se našao na tlu i pomislio kako je bolje da sam otišao u spasioce.

Potom je u studio ušao Antonio Plazibat noseći tanjur na kojem se nalazio ‘krompoes’, desert koji se sastoji od kroasana punjenog švicarskom kremom i preljevom od ružičaste čokolade.

Antonio se ispričao sucu, a onda je Strijkert dobio priliku za revanš. Navukao je na šaku Gloryjevu rukavicu i udario Plazibata u tijelo. Sve je završilo u šali…

Odgovori

Back to top button