Karate

Alessandra Hasani, Mia Čačko i Lea Vukoja pete na turniru Serije A u Ateni

Prvi ovogodišnji turnir Serije A u karate održan je u Ateni. Na natjecanju u glavnom gradu Grčke nastupilo je 17 hrvatskih karatistica i karatista, a borbe za brončana odličja izborile su Alessandra Hasani (-55 kg), Mia Čačko (-61 kg) i Lea Vukoja (-68 kg), no na kraju su bile pete, piše na službenoj stranici Hrvatskog karate saveza.

Alessandra Hasani (-55 kg) bila je na startu turnira slobodna. Zatim je svladala Engleskinju Rosie Monk 4:0 i Francuskinju Ammu Charif 5:1.

U četvrtfinalu izgubila je od kasnije finalistice Luksemburžanke Jennifer Warling 6:5, pa je Hasani dobila prigodu u repasažu. U tom dijelu Hasani je nadvisila Azerbajdžanku Suadu Karimovu 6-0, a u meču za broncu bolja je bila Turkinja Rezzam im Zumra s 1:0.

U kategoriji -61 kg Mia Čačko također je bila slobodna na startu natjecanja. Potom je na “senshu” pobijedila Brazilku Helen Barbaru Rodrigues u dvoboju koji je završio 2:2. Svladala je Engleskinju Jasmine Pomeroy 2:0, Švicarku Lee Boshard 1:0, Srpkinju Tamaru Živković 6:3.

Preostala dva dvoboja nije riješila u svoju korist. U polufinalu je uspješnija bila Francuskinja Lea Avazari s 3:0, a u dvoboju za broncu predstavnica Sjeverne Makedonije Veronika Kostovska 2:0.

Lea Vukoja (-68 kg), nakon što je također bila slobodna u 1. kolu, na pravilo prvog osvojenog boda bila je bolja od Engleskinje Lauren Salisbury (3:3).

Izgubila je u idućem susretu od Turkinje Sudenor Aksoy 4:2, a u repasažu poslije uspjeha nad Grkinjom Evom Iosif 8:0 i Crnogorkom Vasilijom Bujić 3:0, Vukoja je u susretu za brončanu medalju izgubila od Portorikanke Michelle Janesse Romero Fonsece 6:1.

Od ostalih naših do 4. kola stigli su Lucia Battaia i Iris Kovač (-61 kg), te Ivana Raguž u katama.

Drugi nastup bio je završni za Emu Štivić (-55 kg), Ivanu Galić (-61 kg), Antu Mrvičića (-84 kg) i Karla Raguža (+84 kg), a prvi za Ingu Grgić i Niku Jelen u pojedinačnim katama, žensku ekipu u katama (Gečević, Jelen, Raguž) u ekipnim katama, Petru Huić (-61 kg), Nou Rumenjaka (-60 kg), Stjepana Štimca i Dinu Šimuneca (-75 kg).

Odgovori

Back to top button