Judo

Judašica Barbara Matić sportašica godine u izboru SN-a

Judašica Barbara Matić izabrana je za najbolju hrvatsku sportašicu u 2020. godini u izboru Sportskih novosti.

Ove je godine u 69. anketi SN-a sudjelovalo 287 novinara iz 52 redakcije.

Za najboljeg sportaša izabran je rukometaš Domagoj Duvnjak (150 glasova) ispred skijaša Filipa Zubčića (64) i nogometaša Ivana Perišića (34).

U konkurenciji sportašica prva je bila judašica Barbara Matić (119) ispred tenisačice Petre Martić i druge judašice Karle Prodan (63).

U momčadskoj konkurenciji najbolji su hrvatski rukometaši (245), kao i rukometašice (231) među ekipama.

Najbolja hrvatska sportašica 26-godišnja judašica Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na Grand Prixu u Budimpešti, gdje je u kategoriji do 70 kilograma svladala sve tri osvajačice medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Splićanka se sljedeće godine može nadati dobrim rezultatima.

Barbara je prekinula 13-godišnju dominaciju atletike, Sandre Perković i Blanke Vlašić. Prije njih je osam nagrada osvajala skijašica Janica Kostelić, a Blanka je samo jednom njezin niz.

To je prvi put da je SN-ovom izboru pobijedila sportašica koja se bavi borilačkim sportom.

U muškoj konkurenciji nagradu su pet puta osvajali boksači Željko Mavrović (1995. i 1997.) i Mate Parlov (od 1971. do 1973.).

Najbolja hrvatska sportašica 26-godišnja judašica Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na Grand Prixu u Budimpešti, gdje je u kategoriji do 70 kilograma svladala sve tri osvajačice medalje s posljednjeg SP-a

Odgovori

Back to top button