Hrvanje

Hrvači Vindije novi hrvatski prvaci, nagradu donirali kolegama iz Petrinje

Hrvači Vindije osvojili su momčadski naslov prvaka Hrvatske, piše na službenoj stranici HHS-a.

Varaždinci su u posljednjem, 5. kolu ovogodišnje Premijer Hrvatske Hrvačke Lige ugostili momčad HK Sesvetski Kraljevec, direktnog konkurenta za naslov.U napetom i neizvjesnom susretu, konačan rezultat po kategorijama bio je 5:5 u pobjedama, no sukladno propozicijama Lige, zbog bolje razlike penalizacijskih bodova (Vindija je bila bolja – 24:20) pobjeda je pripala domaćinu.

Tom su pobjedom Varaždinci osigurali naslov hrvatskog prvaka, što su u ovim ograničenim uvjetima proslavili nažalost bez prisutnosti gledatelja i navijača, ali svejedno je pao pobjednički pjenušac na strunjači nakon meča.

Ono što je posebno vrijedno je činjenica da je  Vindija osvojila ovaj naslov isključivo oslanjajući se isključivo na domaće snage, odnosno svi hrvači koji su sudjelovali u ovom uspjehu potekli su iz samog kluba, bez ikakvih pojačanja sa strane.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok primio je u Gradskoj vijećnici hrvače Vindije te im je uz čestitku uručio i novčanu nagradu od deset tisuća kuna koju će varaždinski klub donirati Hrvačkom klubu Petrinja čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu.

– Možda smo malo grubi, borilački i mali sport ali smo prije svega sportaši velikog srca i našu novčanu nagradu odlučili smo donirati Hrvačkom klubu Petrinja, čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu. Hrvači Petrinje uvijek su nam rivali u nastojanju da osvojimo naslov državnog prvaka, ali dok treba pomoć jedni drugima uvijek uskačemo – naglasio je kapetan momčadi Vindije Ivan Ratković, pišu Varaždinske vijesti.

Foto: Hrvatski hrvački savez

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok primio je u Gradskoj vijećnici hrvače Vindije te im je uz čestitku uručio i novčanu nagradu od deset tisuća kuna koju će varaždinski klub donirati Hrvačkom klubu Petrinja čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu

Odgovori

Back to top button