Hrvanje

Filip Šačić srebrni, a Ivan Lizatović brončani na Grand Prix Zagreb Openu

Na vrlo jakom i odlično organiziranom devetom izdanju Grand Prix Zagreb Opena samo su dva hrvatska hrvača završila na medaljaškom postolju.

Ivan Lizatović (Lokomotiva) koji je u kategoriji do 63 kilograma bio treći i Filip Šačić (Sesvetski Kraljevec) koji je među borcima do 82 kilograma osvojio drugo mjesto izgubivši u finalu od Ukrajinca Filčakova (1:3), piše Večernji list.

Šačiću je ovo bio peti nastup i prva medalja na ovom natjecanju.

– Bio sam peti kadet svijeta, peti junior svijeta a potom i peti mlađi senior u Europi. E stiglo je vrijeme, nadam se, i za medalje na velikim natjecanjima. Spreman sam i vjerujem da mogu već ove godine konkurirati za medalju na europskom i svjetskom prvenstvu. Skupio sam dosta iskustva, popravljao sam se iz godine u godinu. Pa imam iza sebe sigurno preko 500 mečeva.

Šačića smatraju za jednog od najozbiljnijih kandidata za nasljednika Bože Starčevića.

– Tako kažu. Nisam Božu nikad pobijedio iako sam bio blizu. Jednom sam vodio 7:0 pa izgubio a drugi put izgubio 4:5. Pušem mu za vrat, no neću stati na tome. Cilj mi je nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu no nisam siguran u kojoj kategoriji jer moja od 82 kilograma nije olimpijska. Nisam odlučio da li da idem u 87 kg gdje imamo Hukleka ili u 77 kg gdje je Starčević. Mislim da bi za mene bilo bolje da skidam kilažu.

Olimpijskom nastupu nada se i neumorni Ivan Lizatović, 33-godišnji hrvač zagrebačke Lokomotive koji za sobom ima desetak naslova prvaka države ali i jednu europsku broncu kojih je, kaže on, moglo biti i više:

– Na europskim prvenstvima imam i četiri peta mjesta što znači da sam četiri puta gubio za broncu. Premda me supruga pita zašto se i dalje bavim hrvanjem, ja neću odustati tek tako. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bio sam osmi pa mi je olimpijska norma izbjegla za jednom mjesto, baš kao i na olimpijskom kvalifikacijskom turniru gdje sam bio treći a u Tokio su išla prva dvojica.

Od naših sportaša u borbi za medalju još su bili i Domagoj Celiček (63 kg) koji je broncu izgubio u direktnom srazu s reprezentativnim kolegom Lizatovićem, te Filip Smetko (87 kg) koji je u borbi za broncu izgubio od odličnog reprezentativca Turske.

Sve rezultate možete pogledati OVDJE.

Organizatori su zadovoljni nakon odlično odrađenog turnira koji se polako pretvara u najveći i najjači na svijetu.

Pred našim reprezentativcima sada je međunarodni hrvački kamp u Poreču na kojem će sudjelovati preko 200 sportaša i trenera.

Najuspješniji sudionici ovog turnira su Turci (180 bodova), drugi su Ukrajinci (129) a treći Norvežani (77). S 13 svojih hrvača, koliko ih je nastupilo, Hrvatska je sedma s 47 bodova.

Odgovori

Back to top button