Boks

Whyte dominirao protiv Povetkina i prekidom u četvrtoj rundi vratio privremeni WBC-ov pojas prvaka

Dillian Whyte (28-2, 19 KO) je prekidom u četvrtoj rundi pobijedio Aleksandra Povetkina (36-3, 25 KO) te mu tako uzvratio za poraz prije šest mjeseci. Britanski boksač je tim trijumfom osvojio privremeni WBC-ov pojas prvaka. U njihovom prvom meču u kolovozu Rus je dvaput pao, ali se uspio vratiti i u petoj rundi nokautom pobijediti Whytea.

Britanac koji je dominirao od prvog zvuka gonga uzvratio je Povetkinu gotovo na isti način. Obojica su od početka krenula otvoreno. U prvoj rundi su izmijenili mnogo udaraca, ali Whyte je bio aktivniji i nešto precizniji.

Dillian je nastavio kontrolirati borbu, te snažno pogađao Povetkina kojemu je na lijevoj strani lica nastala oteklina. Ruski boksač još se nekako držao u trećoj rundi, no u četvrtoj je sve bilo gotovo.

Nakon Whyteova silovitog napada Povetkin više nije imao izlaza. Rus je pao, ali se vratio na noge vidno uzdrman. Sudac je prekinuo borbu. Snimku sjajne završnice pogledajte OVDJE.

– Mogu pobijediti bilo koga, imam toliko snage – istaknuo je Dillian Whyte nakon trijumfa i dodao:

– Mogao sam ovo završiti i ranije, ali morao sam biti oprezan, čvrst je borac. Želiš li revanš, spreman sam to ponoviti. I dalje vjerujem da mogu biti svjetski prvak.

Whyte je tako postao tek treći boksač nakon Anthonyja Joshue i Vladimira Klička koji je pobijedio Povetkina.

Odgovori

Back to top button