Boks

Usyk: Odmah bi ustao da je sudac počeo brojati

Ukrajinac Oleksandr Usyk je na subotnjoj boksačkoj priredbi u Wroclawu nokautom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa i obranio naslov svjetskog prvaka.

Usyk je zadržao WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas teške kategorije koje je prije dvije godine osvojio protiv Anthonyja Joshue.

No i dalje se mnogo govori o situaciji iz pete runde kada je Britanac pogodio prvaka ispod pojasa.

I dok jedni tvrde kako se radi o nedozvoljenom udarcu ima i onih koji smatraju kako je Duboisov udarac bio sasvim u redu, a među njima je i naš Alen Babić.

‘To je bila loša sudačka odluka. Usyk je iskoristio vrijeme koje mu je sudac dao. Pet minuta odmora je užasna odluka. Usyk je htio nastaviti nakon nekog vremena, ali sudac ga je zadržavao. Osim toga, Usyk je bio bolji u svakoj minuti svake runde, gotovo se nije ni naprezao’, napisao je Alen Babić u svom ‘storyju’ na Instagramu.

Za Oleksandra Usyka i njegov tim nema sumnje kako je taj udarac bio previše nizak, te je završio na nezgodnom mjestu.

Sudac mu je nakon toga dopustio nekoliko minuta za oporavak.

Ukrajinac je otkrio što bi učinio da je sudac procijenio drukčije.

– Odmah bi ustao da je sudac počeo brojati. Sto posto bih ustao i nastavio s borbom. Ne bih imao mnogo vremena za opravak, ali sigurno bih nastavio boksati – kazao je Oleksandr Usyk.

Dubois i ljudi iz njegovog tima bili su ljutiti nakon meča, no kasnije je britanski borac na društvenim mrežama poručio:

‘Poštujem Usyka. On je veliki prvak koji mi je pružio priliku. No jedini udarac ispod pojasa te večeri dobio sam ja kada mi je oduzeta pobjeda’.

Odgovori

Back to top button