Boks

Usyk nakon trijumfa protiv Joshue ima želju boriti se protiv Furyja

Ukrajinac Oleksandr Usyk obrani je WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije, te je osvojio i Ringov pojas koji je ostao upražnjen kaon što je Tyson Fury objavio kraj karijere.

Neporaženi Usyk je u boksačkom spektaklu u Džedi podijeljenom odlukom sudaca svladao Anthonyja Joshuu i tako stigao do 20. pobjede u karijeri.

– Podignite ruke u Usykovu čast koji je pod uvjetima u kojima se nalazio obranio naslov prvaka – rekao je Joshua nakon meča, te se poklonio Ukrajincu, koji je nakon ruske vojne invazije odmah javio u obranu domovine:

– Pobijedio me, a ja sam možda mogao bosati bolje. To pokazuje koliko je rada morao uložiti. Ne mogu boksati kao što su to radili Mike Tyson, Sonny Liston, Jack Dempsey i Rocky Marciano, ja sam težak. Zaplješćite Usyku.

Ukrajinski boksač je ponovno bio sjajan i odličnom taktikom nadmudrio protivnika kao i lani u rujnu u njihovom prvom okršaju u Londonu.

– Pobjedu posvećujem svima, obitelji, timu, svojoj domovini i ukrajinskim braniteljima. Hvala vam – kazao je Usyk, te iskazao želju boriti se protiv Tysona Furyja:

– Siguran sam da nije umirovljen, želim se boriti protiv njega. Ne budem li dobio tu borbu više se s nikim neću boriti.

Usyku i Joshui je ovom priredbom u Saudijskoj Arabiji zajamčen honorar od 60 milijuna dolara.

Odgovori

Back to top button