Boks

Sonnen kritizirao Furyjev prijedlog za mogući meč protiv Ngannoua: Najgluplja ideja u povijesti sporta

Bivši borac, a danas komentator i analitičar Chael Sonnen tvrdi kako je potencijalna borba između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua ‘najgluplja ideja u povijesti sporta’.

Naime, mnogo se govorilo i pisalo o mogućem okršaju Furyja i Ngannoua, a sada je to postalo još aktualnije nakon što je Kamerunac napustio UFC.

Obojica su govorili o ideji za međusobnom borbom, a Fury je nedavno izjavio:

– Idemo to učiniti u kavezu!

Lani u travnju, nakon što je Kralj Cigana pobijedio Dilliana Whytea, u ringu se pojavio Ngannou, te su već tada usmeno dogovorili obračun.

No Chael Sonnen, bivši UFC-ov izazivač za naslov, ističe kako ‘ne razumije zašto bi se oni borili u kavezu’.

– Ngannou i Fury žele meč po nekim posebnim pravilima. Nije mi jasno zašto ne žele boksati u ringu. Francis je pristao, ali Fury to nije prihvatio – kaže Chael Sonnen i nastavlja:

– Ne znam zašto se Fury želi boriti u kavezu, a imao bi i rukavice od četiri unce. Nemam pojma. A borili bi se i po nekakvim posebnim pravilima koje bi propisao Queensbury.

Sonnen vjeruje kako se malo tko slaže s Furyjevom idejom.

– Razočaravajuće je vidjeti takve boksače kao prosjake. Momci koji imaju takve fizičke sposobnosti o kojima mnogi muškarci mogu samo sanjati, ne znaju kako to postići sami – rekao je Chael Sonnen i podvukao:

– Iznenađen sam što Fury traži upravo takav meč – borbu u kavezu. Tyson dolazi s možda najglupljom idejom u povijesti sporta. I on to zna.

Odgovori

Back to top button