Boks

Osječanin Luka Tolj izborio borbu za medalju na EP-u mlađih seniora u Armeniji

Osječanin Luka Tolj pobijedio je u 1/8 finala EP-a mlađih seniora u Armeniji jednoglasnom odlukom reprezentativca Srbije Adama Krstovića i izborio borbu za medalju u 1/4 finalu u kategoriji do 75 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

Osječki debitant u sjajnom borbenom meču stekao je 5:0 prednost u prvoj rundi. Odlično je kontrolirao meč i pravodobnim i preciznim udarcima nametnuo se predstavniku Srbije.

Borba se maksimalno zaoštrila u drugoj rundi koja je tijesno 3:2 pripala Krstoviću koji je energičnije napao, a Luka je i dalje držao kontrolu i plasirao udarce i kombinacije s distance.

Ipak je popustio u silovitom tempu, a srpski boksač je prekvalitetan da ne bi iskoristio svoju priliku.

U trećoj rundi Luka je izvukao maksimum, lavovski tražio put do pobjede, u otvorenim serijama bio čvršći i konkretniji za veliki trijumf i nije dopustio nikakvu neizvjesnost u bodovanju!

Reprezentativca Srbije svladao je sa 5:0, a dvojica sudaca bodovali su 30:27 za mladog Osječanina!

Bravo Luka i sve čestitke na srčanoj, beskompromisnoj borbi kao i izborniku Yousefu Hasanu i trenerima u BK Osijeku koji su ga odlično pripremili za Europsko prvenstvo!

Fantastičan debi na europskoj sceni mladog Osječanina koji je golemi potencijal pokazao na državnom prvenstvu u Čakovcu i kasnije na Greatest Openu u Lazarevcu!

Za medalju na Europskom prvenstvu Luka Tolj borit će se protiv favorita, reprezentativca Italije Cire Delle Curtija koji je podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio predstavnika Češke.

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine nastupaju dvoje hrvatskih predstavnika – naša favoritkinja Mariela Šteko, europska juniorska prvakinja koja je u Erevan stigla kao nepobjediva u više od trideset mečeva zaredom, u četvrtfinalu kategorije do 63 kg borit će se za novu medalju protiv domaće Armenke Lilit Asatriyan (11. meč iza 11.00 sati prijepodne).

U ring ulazi i posljednji naš boksač Leon Maloić do 63,5 kg u osmini finala protiv Čeha Vojtecha Bernaceka (6. meč iza 11 sati).

Odgovori

Back to top button