Boks

Određen sastav reprezentacije Hrvatske za EP u Erevanu

Nakon Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore u Čakovcu, turnira Greatest Open u Lazarevcu i zajedničkih priprema u Zagrebu, izbornik mlađih seniora Yousef Hasan izabrao je hrvatske reprezentativce za Europsko prvenstvo u Erevanu (Armenija) od 23. travnja do 4. svibnja 2023. godine (rođeni 2005. i 2006. godine), piše na službenoj stranici HBS-a.

Svi boksači praćeni su od mlađih dobnih skupina, a među njima je superteškaš Lovro Pavčec osvajao medalje na kadetskim i juniorskim europskim prvenstvima.

Na popisu je šest boksača, državnih prvaka koji su nastupili i na uglednom međunarodnom Greatest Openu u Lazarevcu i u konkurenciji više od 100 boraca iz desetak država osvojili šest odličja (tri zlata, srebro i dvije bronce!). Od boksača koji su se borili u Lazarevcu otpao je samo nedovoljno iskusni teškaš Filip Kumić (Nokaut).

Reprezentativci za EP mlađih seniora u Erevanu (23.IV. – 4. V. 2023.):

  1. Leon Maloić 63,5 kg (Titan Gym Zagreb)
  2. Luka Bukvić 67 kg (Ares Zadar)
  3. Luka Tolj 75 kg (Osijek)
  4. Luigi Šalov 80 kg (Pula)
  5. Anthony Mirković 86 kg (Arena Pula)
  6. Lovro Pavčec +92kg (Nokaut)

Na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i ml. seniorke Hrvatsku će predstavljati i juniorska prvakinja Europe 2022. Mariela Šteko (BK Petar Zrinski) do 63 kg, najbolja boksačica nedavnog Prvenstva Hrvatske za žene u mlađim dobnim skupinama u Čakovcu, koja je ove godine kao ulazna mlađa seniorka redom osvojila jake međunarodne turnire u Danskoj, Švedskoj, Somboru i Banja Luci.

Mariela Šteko (16) zaredom je pobijedila u više od 30 mečeva, a uskrsne blagdane iskoristila je pod vodstvom oca i trenera Mladene Šteke za jake sparinge sa seniorskim reprezentativkama i osvajačicama europskih i svjetskih medalja u Češkoj, Bugarskoj, te s najboljim boksačicama Njemačke i Nizozemske.

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan kaže:

– Izabrali smo za Europsko prvenstvo najbolje mlađe seniore koje imamo i za koje smo sigurni da se mogu ravnopravno nositi s najjačom europskom konkurencijom, te konkurirati za postolja. Želimo se vratiti barem s jednom, a možda i s više osvojenih odličja!

Sretno našim boksačima i boksačici na Europskom prvenstvu! Želimo im puno uspjeha, pogotovo što je sljedeće 2024. godine Međunarodni boksački savez IBA potvrdio Hrvatsku kao domaćina Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i ml. seniorke što će biti prvo svjetsko prvenstvo u boksu uopće održano u našoj domovini.

Odgovori

Back to top button