Boks

Nekadašnji svjetski prvak uvjeren kako će Canelo dominirati protiv Golovkina

Genadij Golovkin (42-1-1) je prošlog vikenda pobijedio Ryota Muratu te svojim IBF i IBO pojasevima prvaka, dodao i WBA (Super) naslov srednje kategorije.

Kazahstanski boksač u ring se vratio nakon više od godinu dana pauze. Golovkinu je ta pobjeda bila posebno važna, jer je osigurao trilogiju protiv Canela Alvareza.

No meksička zvijezda ima 7. svibnja borbu protiv neporaženog Rusa Dmitrija Bivola.

Treći meč između Golovkina i Canela dogovoren je za 17. rujna. Njihov prvi dvoboj završio je remijem, a u drugom je pobijedio Meksikanac.

Umirovljeni engleski boksač i bivši svjetski prvak Tony Bellews smatra kako će Canelo imati lagan zadatak protiv Golovkina, a ključnu stvar u njihovom okršaju mogla bi biti razlika u godinama.

Naime, četrdesetogodišnji Kazahstanac je devet godina stariji od Canela.

– Golovkin izgleda ranjivo i staro. Na njegovom mjestu ja ne bih prilazio blizu Canelu, jer bi to moglo završiti jako loše. Godine prolaze i to se primijeti. Triple G više nije ono što je bio i ne želim vidjeti kako ga Canelo mlati u trećem meču. A mislim da će se to dogoditi – kazao je Tony Bellews i dodao:

– Treba gledati realno, a to je kako se od njih dvojice samo jedan poboljšao, a to je Canelo. Ne samo da je bolji, već je postao veći i snažniji. To će se itekako primijetiti u njihovom trećem okršaju.

Odgovori

Back to top button