Boks

Naši boksači spremni čekaju kvalifikacije za OI. Nikolina, Marija i Luka u ring ulaze već u petak

Hrvatski olimpijski kandidati, boksačice Nikolina Ćaćić i Marija Malenica, te boksači Luka Plantić i Marko Milun, sa svojim trenerima (Franjo Kristić, Ante Matas, Tomislav Bašić i Leonardo Pijetraj) otputovali su u Pariz gdje ih od 4. do 8. lipnja čekaju kvalifikacijski mečevi za plasman na Olimpijske igre, piše na službenoj stranici HBS-a.

Kvalifikacijski turnir u Parizu od 4. do 8. lipnja pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC Boxing Task Force) odvijat će se po strogim protokolima zaštite od covida, a sportaši, treneri i službene osobe bit će za vrijeme trajanja turnira u izolaciji, u “balonu”, pa je i to razlog zbog čega su u francusku prijestolnicu otputovali samo boksači s trenerima.

Prvog dana natjecanja, u petak od 18 sati u ring će već troje naših predstavnika – Nikolina Ćaćić u kategoriji 57 kg protiv reprezentativke Latvije Amande Millere, a Marija Malenica u kategoriji 60 kg protiv glavne favoritkinje, sjajne francuske boksačice Maive Hamadouche.

Poluteškaš Luka Plantić (81 kg), jedini koji je lani u ožujku na startu europskih kvalifikacija u Londonu (prekid zbog epidemije korona virusa) upisao pobjedu protiv predstavnika Austrije Umara Dzambekova, u nastavku kvalifikacija čeka ga vrlo kvalitetni mladi Armenac, Gori Nersesyan, nositelj medalje s Europskog prvenstva. Meč je prema preliminarnom rasporedu na programu u petak u popodnevnom terminu od 14 sati.

Superteškaš Marko Milun (+91 kg) u ring će u subotu u popodnevnom programu od 14 sati, a protivnik među konopcima bit će mu prvi favorit natjecanja, olimpijski heroj Velike Britanije Frazer Clarke, sparing partner Joshue, prekaljeni borac koji je žrtvovao profesionalnu karijeru da bi u trećem pokušaju (2021. i 2016. nije uspio) ostvario olimpijski san i izborio Tokio. Britanci su ga već nominirali za kapetana cijele olimpijske reprezentacije Velike Britanije u svim sportovima.

Hrvatski aduti otputovali su u još optimističnijem raspoloženju, a neki su već zacrtali i hrabro najavili – pohod na olimpijsku medalju u Tokiju. Neka im se želje i ostvare!

Odgovori

Back to top button