Boks

Mike Tyson želi do kraja godine boksati protiv Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa

Bivši svjetski prvak Mike Tyson želi ove godine boksati barem nekoliko mečeva, a u svom podcastu Hotboxin’ je otkrio i tko bi mu bili suparnici. Naime, nakon njegovog lanjskog ekshibicijskog meča protiv Roya Jonesa javilo se nekoliko kandidata, ali Iron Mike nije nikog želio posebno izdvajati. Sada je to učinio…

– Do kraja godine želim borbu protiv Evandera Holyfielda, ali i protiv Lennoxa Lewisa – kazao je Mike Tyson i nastavio:

– Želim obojicu! Mislim da se mogu s njima boriti do kraja godine. Ne budemo li se mogli dogovoriti, onda želim ekshibicijski meč protiv Tysona Furyja. Baš bi me ispunilo srećom borbe protiv Holyfielda i Lewisa, nakon toga bih mogao nastaviti životom. S tim borbama srušio bih sve rekorde…

Iron Mike se prošle godine nakon 15 godina vratio u ring te boksao protiv Roya Jonesa. U tom meču nije bilo pobjednika, a sav je prihod išao humanitarne svrhe.

Mike Tyson (54) je najavio još takvih akcija, a sada bi u to želio uključiti Evandera Holyfielda (58) i Lennoxa Lewisa (55).

Dvoboj između Tysona i Holyfielda bio bi to njihov treći međusobni obračun nakon devedesetih, kada su se dvaput sreli u ringu. Holyfield je bio bolji u obje borbe.

Prvi put je pobijedio 1996. tehničkim nokautom, a godinu kasnije Tyson je u uzvratnom okršaju diskvalificiran nakon ugriza za uho.

Lennox Lewis je svoju karijeru završio 2003. nakon što je obranio naslov prvaka teške kategorije protiv Vitalija Klička.

Odgovori

Back to top button