Boks

Menadžer kineskog boksača uvjeren kako je Zhang bio bolji od Hrgovića i trebao je pobijediti

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je prije mjesec dana na priredbi u Džedi jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kineza Zhilei Zhanga.

Prilikom proglašenja pobjednika iz publike su se čuo poneki zvižduk, pa se stekao dojam kako je možda naš teškaš ne zasluženo stigao do trijumfa.

No gledajući statistiku ona je debelo na Hrgovićevoj strani. Naime, Filip je imao 705 udaraca, a njegov protivnik gotovo upola manje – 395.

No Zhang je bio nešto efikasniji (39 posto) u odnosu na Hrgović a(30). Filip je ljepše boksao i protivnika pogađao u serijama, dok je Kinez djelovao opasnije.

Zhangov menadžer Tommy Lane je uvjeren kako je Zhilei bio bolji i trebao je pobijediti Filipa.

U nedavnom intervjuu izjavio je kako bi se Zhang morao boriti protiv Anthonyja Joshue.

– Zhang je bio bolji, te je trebao pobijediti Hrgovića kojeg su mnogi izbjegavali i odbijali meč protiv njega. Hrgović je pretrpio štetu i treba mu vremena za oporavak. Zhang se nakon meča vratio u hotel, a Hrgović je završio u bolnici – kazao je Tommy Lane i nastavio:

– Joshua i Zhang imaju jednaki raspored. Borili su se iste večeri. Zhang se odmah nakon meča vratio u dvorani i nastavio trenirati. Spreman je i mogao bi se boriti protiv AJ-a, ako on želi taj meč. Zhang i Joshua imaju nedovršeni posao iz amaterskih dana, kad su se borili 2012. na Olimpijskim igrama. Meč između Joshue i Zhanga daleko je najveća borba od svih kombinacija koje je Eddie Hearn nedavno spomenu.

Odgovori

Back to top button