Boks

Marko Čalić pobijedio Litavca i izborio četvrtfinale Europskih igara u Krakovu

Najiskusniji hrvatski reprezentativac, Puljanin MARKO ČALIĆ (35) izborio je drugu pobjedu na 3. Europskim igrama u Krakovu i plasirao se u četvrtfinale među osam najboljih!

Iskusni Čalić u osmini finala teške kategorije do 92 kg s uvjerljivih 5:0 svladao je mladog reprezentativca Litve Simonasa Urbonaviciusa (21).

Hrvatski prvak održao je mladom, plećatom i visokom Litavcu koji se bori iz kontragarda, malu školu čistog boksa – izdominirao ga je u svakoj rundi za dominantnih 5:0!

Tri suca bodovali su meč 30:27, a dvojica s čak 30:26 premda nije bilo brojanja ni javnih opomena!

Prekaljeni Čalić potpuno je iskontrolirao motiviranog Litavca i meč – nakon dvije runde imao je osiguranu pobjedu jer je kod svih sudaca vodio sa 20:18.

Nametnuo mu je svoju distancu i ritam, čekao Litavca da nestrpljivo krene otvorenije prema njemu i onda ga pogađao preciznim kombinacijama prednjih i zadnjih direkata i vraćao na početne položaje.

Mijenjao je strane, eskivirao već očajničke pokušaje litavskog diva i kažnjavao ga raznovrsnim udaraca s obje ruke.

Litavac je u Krakovu dobio odličnu poduku iz pulske škole tehničkog boksanja.

Tri runde Čalić je bio neuhvatljiv i nerješiv rebus za mladog Litavca i tu se najbolje vidjelo koliko znači iskustvo u ringu – Čalić uz brojne pobjede i medalje u olimpijskom boksu, iza sebe ima i 14 pobjeda u profesionalnom ringu u 15 profi-mečeva.

Marko Čalić sjajno se pripremio za Europske igre i pohod u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Upisao je dvije sigurne pobjede – nad tvrdim Džemalom Bošnjakom (BiH) i mladim Litavcem Urbonaviciusom i do olimpijske norme dijele ga još dvije pobjede, jer potrebno se plasirati u finale teške kategorije.

Čalić će se u četvrtfinalu boriti protiv još jednog znatno mlađeg boksača, Irca Jacka Marleya (20) koji je u osmini finala pobijedio podijeljenom odlukom 4:1 Grka Nanitzaniana nakon što je gubio prvu rundu, a onda silovitim naletima slomio Grka u trećoj rundi.

Čalić će se protiv Irca Marleya boriti u 1/4 finalu u srijedu, 28. lipnja.

Odgovori

Back to top button