Boks

Luka Plantić preokretom stigao do pobjede protiv Gruzijca Gutsaeva i izborio četvrtfinale EP-a

Olimpijac Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg plasirao se u 1/4 finale Europskog prvenstva u Erevanu pobjedom nad Gruzijcem Georgijem Gutsaeovom podijeljenom odlukom sudaca 3:2, piše na službenoj stranici HBS-a.

U žestokom, neizvjesnom meču u sve tri runde Plantić je svojim stilom napadao i lomio snažnog, iskusnog Gruzijca, dužih ruku i višeg od sebe i na kraju ostvario minimalnu i zasluženu prednost.

Luka je nasrnuo od prve sekunde meča, jurišao na Gutsaeva koji se dobro znao braniti i čekati trenutke iz kontri, pa je prva runda otišla tijesno 3:2 na stranu Gutsaeva.

U drugoj je rundi Luka promijenio stil, strpljivije je čekao da Gruzijac učini prvi korak i onda kretao u kombinacije udaraca u tijelo i glavu. U otvorenoj razmjeni i čistoj borbi i druga runda ponovo je pripala Gruzijcu sa 3:2.

U trećoj rundi u bespoštednoj borbi Plantić je krenuo iz sve snage, imao više energije, češće su mu prolazile kombinacije u već istrošenog Gutsaeva i preokretom, potpuno zasluženo Luka Plantić se plasirao među osam najboljih na Europskom prvenstvu.

U četvrtfinalu, u borbi za medalju Luka će se boriti protiv domaćeg favorita, Armenca Hakobyana koji je nošen bučnom publikom pobijedio s uvjerljivih 5:0 predstavnika Moldavije.

Plantić će se u 1/4 finalu za medalju na EP-u boriti u petak, 27. svibnja u popodnevnom programu.

Odgovori

Back to top button