Boks

Joshua je još ljutit zbog poraza protiv Usyka: Treninzi mi pomažu da izbacim negativnost iz sebe

Anthony Joshua još uvijek je ljutit na sebe zbog poraza protiv Oleksandra Usyka. Britanski boksač je krajem rujna pred svojim navijačima u Londonu izgubio WBA, IBF, WBO i IBO naslov, te priliku boriti se protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova.

Ukrajinac je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Joshu koji bi dogodine trebao dobiti revanš.

– Znam da mogu biti bolji nego što sam bio te večeri. Naravno, lakše je to reći nego učiniti. No u svom srcu i tijelu osjećam kako mogu još mnogo toga ponuditi – kaže Anthony Joshua i nastavlja:

– Jako sam ljutit na sebe i ta je gorčina svaki dani u meni sve veća. Ali to mi daje snagu i volju da stalno treniram.

Bivši prvak vjeruje kako ima još veću potporu svojih navijača.

– Ljudi me i dalje gledaju kao prvaka premda više pojasevi nisu kod mene. Znaju da imam kapacitet ponovno postati prvak – dodao je Joshua.

U sličnoj je situaciji bio i 2019. kada je izgubio protiv Andyja Ruiza, a potom je u revanšu pobijedio Meksikanca. Želja mu je vratiti pojaseve, te je angažirao nove trenere koji su stigli iz SAD-a.

– Nešto sam trebao promijeniti, radiš li uvijek isto onda su i rezultati stalno takvi. Moram preuzeti odgovornost – istaknuo je Anthony Joshua i zaključio:

– Još uvijek sam ljutit na sebe. A to mogu popraviti jedino ako budem bolji. No i dalje sve radim s osmijehom na licu, ali u meni još uvijek kuha. Jedini način da izbacim negativnost iz sebe su treninzi i dobri mečevi.

Odgovori

Back to top button