Boks

Furyjev otac zabrinut za Tysona, te prozvao promotore: Oni su gledali samo svoje interese

Joshuin promotor Eddie Hearn smatra kako je Furyjev tim mogao učini više kako bi spasili meč za apsolutnog boksačkog prvaka svijeta. Vlasnik Matchroom Boxing ljutit je na kolege Boba Aruma i Franka Warrena, jer nisu ništa poduzeli kako bi spasili borbu za ujedinjenje titula između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, koja je mjesecima dogovarana.

U međuvremenu je Fury prihvatio okršaj protiv Wildera te će 24. srpnja u Las Vegasu braniti WBC-ov pojas prvaka. No nije samo Hearn ljutit na promotore Kralja Cigana, svoje nezadovoljstvo je iznio i Furyjev otac.

– Tyson ima 20 tisuća ljudi oko sebe i kada si na vrhu onda skupiš mnogo pijavica, oni se samo zakače za tebe. Cijelo si vrijeme nabrijan za borbu protiv jednog čovjeka, a onda se odjednom sve promijeni. Potpisao je ugovor za nešto potpuno drugo – kazao je John Fury i dodao:

– Sada može kriviti svoj tim. Nikada ne smiješ žuriti, jer to ne ispadne dobro. Tyson je već mentalno bio u meču protiv Anthonyja, a ja sam htio da se bori protiv njega. Wilder me uopće nije interesirao, rekao sam mu neka baci pojas u smeće i ode se boriti protiv Joshue.

Meč za ujedinjenje titula između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja bio je dogovoren za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, ali ta je borba zasad odgođena.

I pitanje je hoće li se uopće održati. Furyjev otac zna kako Tyson sada treba pronaći novu motivaciju, a to bi moglo biti vrlo teško.

– Zabrinut sam za njega, jer sada sve mora krenuti ispočetka. Što ako bude previše samouvjeren i napravi pogrešku. Postoji šansa da sve ode u krivom smjeru. Ne razumijem niti Wildera, zašto ne bi uzeo 20 milijuna dolara bez borbe, uz jamstvo kako je sljedeći koji će dobiti borbu za prvaka. Izgleda kao da su se upetljale neke sile i sada obojicu tjeraju u zamku – ističe John Fury i zaključuje:

– I Tyson i Joshua mogu izgubiti, jer će razmišljati jedan o drugom, a onda će raditi nešto drugo. Obojica su bili motivirani za najveću borbu u povijesti, a sada će imati predborbu za zagrijavanje. Čini mi se kako je Bob Arum gledao vlastite interese i sve se vrti oko novca. Oni nisu htjeli borbu u Saudijskoj Arabiji, a arbitraža je mogla biti riješena i u prosincu. Znali su kakav veliki meč se sprema, a ništa nisu učinili. Sada je sve ovo veliko s*anje!

Odgovori

Back to top button