Boks

FOTO Luka Plantić i Ryno Liebenberg predvode boksački spektakl u Solinu

U Hotelu Solin Palace održano je službeno vaganje boksača za spektakl koji će se 1. rujna održati u gradskoj sportskoj dvorani Bilankuši u Solinu uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji.

Glavni meč bit će u poluteškoj kategoriji između našeg olimpijca Luke Plantića i vrhunskog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga u osam rundi.

Zbog ozljede, na žalost, otpao je meč Branimira Malenice protiv Nassera Bukenya iz Ugande.

Uz glavni meč Luka Plantić – Ryno Liebenberg održat će se ukupno šest profi-mečeva:

Luka Plantić – Ryno Liebenberg (Južnoafrička Republika)
Damir Plantić – Serhii Ksendzov (Ukrajina)
Dmytro Rybalko (Ukr.) – Malkhaz Sujashvili (Gruzija)
Rostislav Bilostotskij (Ukr.) – Jaba Memishishi (Gruzija)
Remigiusz Syska (Njemačka) – Siniša Gambelić (BiH)
Ivan Đuka – Gerisa Aduashvili (Gruzija).

Luka Plantić bi pobjedom protiv iskusnog Liebenberga izborio mjesto među najboljim poluteškašima na svjetskim profi-listama i vrlo brzo uhvatio poziciju izazivača za jedan od pojaseva u profesionalnim organizacijama.

Velika pomoć navijača s tribina u Solinu i borba srčanog Plantića pred domaćom publikom može biti i presudna protiv dosad najkvalitetnijeg boksača s kojim se susreo u karijeri, a koja Luku može lansirati u vrh poluteške kategorije u profesionalnom boksu.

Nakon velikih uspjeha u olimpijskom boksu – juniorske titule prvaka Europe, nastupa i pobjeda na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, te medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Erevanu – to bi Luki Plantiću ipak bila najveća pobjeda u karijeri i veliki iskorak u profesionalnom boksu.

Luka Plantić uz to i dalje namjerava braniti boje Hrvatske i izboriti plasman na sljedeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Odgovori

Back to top button