Boks

Canelo Alvarez ispričao obiteljsku dramu koju je proživio uoči meča

Canelo Alvarez je prije mjesec dana stigao do svoje 55. profesionalne pobjede. Turčin Avni Yildirim izdržao je svega tri runde protiv Meksikanca, koji je tim trijumfom obranio WBA i WBC naslov prvaka. Pred Alvarezom (55-1-2) je novi izazov, jer se za tjedan dana bori protiv neporaženog Britanca Billyja Joea Saundersa (30-0), vlasnika WBO-ova pojasa.

Meksička zvijezda se ovih dana prisjetila jednog traumatičnog događaja od prije dvije i pol godine. U nekoliko je dana proživio obiteljsku dramu kada su mu otmičari uoči meča protiv Rockyja Fieldinga u prosincu 2018. oteli brata i tražili otkupninu.

– Bio je to ponedjeljak, tjedan uoči meča. Telefonirao sam i pregovarao s otmičarima koji su mi oteli brata. Pregovarao sam tri dana da ga puse – prisjetio se Canelo Alvarez tih događaje, te nastavio:

– Nakon što su ga pustili mnogo sam razmišljao kako bi se osjećao da je to bila moja kći, otac ili majka. A u subotu sam imao meč. Imao sam zakazano mnogo intervjua, a nitko nije znao kroz što prolazim. Rođak je bio posrednik u pregovorima, njemu bih rekao što da kaže otmičarima, a onda bi on meni prenio njihovu poruku. Na kraju smo se dogovorili.

Canelu je to bio prvi meč na ugovoru s DAZN-om vrijednim 365 milijuna dolara. U vrijeme dok mu je brat bio otet on je bio u New Yorku, gdje je čekao meč protiv Rocky Fielding. Meksički udarač je tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Britanca.

Odgovori

Back to top button