Boks

Borna Lončarić dobro se borio protiv Indijca, pa ispao na bodove

Nakon pet dana borbi na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Poljskoj, Hrvatska je ostala na jednom adutu za medalje – Josipu Ćoriću, gorostasu iz Hercegovine u superteškoj kategoriji (+91 kg), koji će se u nedjelju u večernjem programu, iza 21 sat boriti u četvrtzavršnici za medalju protiv vrlo jakog Kubanca Fernanda Alejandra Arzole Lopeza, favorita za najviše postolje u Kielcu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Četvrtfinale u subotu nije uspio izboriti naš reprezentativac u teškoj kategoriji (91 kg) Borna Lončarić.

Hrvatski teškaš, sedmerostruki prvak Hrvatske u mlađim kategorijama, završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u osmini finala u kojem je izgubio od favoriziranog Indijca Vishala Gupte jednoglasnom odlukom sudaca.

Mladi Koprivničanec, osvajač i tri medalje na velikim natjecanjima u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, pružio je maksimum, hrabro se borio s velikim favoritom teške kategorije Guptom i srčano se upustio u razmjene teških udaraca.

Potpuno izjednačenu prvu rundu suci su podijeljenom odlukom 3:2 dodijelili Indijcu, kao i druge dvije jednoglasnim bodovanjem. Iskusniji Vishal Gupta nametnuo je inicijativu, u drugoj i trećoj još pojačao ritam, a u završnoj rundi jednim teškim direktom koji je prošao kroz Bornin gard prisilio ga i na brojanje.

Borna je otpočetka do kraja uzvraćao svom snagom, žestoko se suprotstavio kvalitetnim kombinacijama udaraca i objektivno može biti ponosan s trenerom i izbornikom Draženom Kuharom na ono što je pokazao u svom premijernom nastupu na SP-u. Prema viđenom u ostalim borbama osmine finala, Lončarić je jednostavno naletio na prečvrstog suparnika već u prvoj borbi, pružio sve što je mogao i zadao puno udaraca i muka indijskom favoritu.

Lončarić u teškoj kategoriji (91 kg) tako je peti hrvatski predstavnik koji se oprostio na SP-u do osmine finala – prije njega ispali su Andi Idrizi (64 kg), Petar Krešimir Knežević (69 kg), Antonio Grabić (75 kg) i Denis Čerepinko (81 kg).
Svi su u najjačoj svjetskoj konkurenciji pružili sve što su mogli u ovom trenutku, srčano i bez kalkulacija odradili su svoje borbe, a primjetno je da su zbog poznate situacije s pandemijom svima nedostajali mečevi s kvalitetnijim suparnicima kakvi su ih dočekali u Kielcu.

Ostao nam je veliki adut, hercegovački div Josip Ćorić u superteškoj kategoriji koji je s dvije uvjerljive pobjede prekidima stigao do borbe za medalju s Kubancem Arzolom u nedjelju iza 21 sata.

Odgovori

Back to top button