Boks

Bob Arum: Borba između Furyja i Usyka mogla bi se dogoditi već u prosincu

Boksački promotor Bob Arum tvrdi kako bi se Oleksandr Usyk i Tyson Fury mogli uskoro boriti za apsolutnog prvaka teške kategorije, a to bi se dogodilo već do kraja ove ili početkom sljedeće godine.

Prvi čovjek Top Ranka promovira nadolazeću borbu između WBC-ova prvaka Furyja i bivše UFC-ove zvijezde teške kategorije Francisa Ngannoua koja će se 28. listopada održati u Saudijskoj Arabiji.

Devedesetjednogodišnji boksački promotor vjeruje kako će biti prilično jednostavno natjerati Furyja da se bori protiv Ukrajinca, koji u svom vlasništvu ima WBA, WBO i IBF pojas prvaka.

– Neće to biti teško napraviti. Poznajem Usykov tim, oni su dobri ljudi. Njegov menadžer, promotor, oni su sjajni ljudi – rekao je Bob Arum za Sky Sports i dodao:

– I Usyk je sjajan tip. Mislim da ii on želi tu borbu. Taj će se meč prije ili kasnije dogoditi.

Furyjev promotor je otišao još dalje, te izjavio kada bi se meč za ujedinjenje naslova mogao dogoditi.

– Vjerojatno početkom sljedeće godine, ali moglo bi se boriti već u prosincu – istaknuo je Bob Arum i podvukao:

– Volio bih vidjeti Furyja kako se bori protiv Usyka. Kada se to dogodi i neka u tom meču pobijedi, Fury će okruniti svoju pobjedničku karijeru. Još bi mogao imati dvije borbe i onda ring prepustiti mlađim borcima.

To je u suprotnosti s Furyjevim izjavama koji je već nekoliko puta rekao kako ga ne zanima meč protiv Usyka.

Kralj Cigana nakon Ngannoua ima želju boriti se protiv drugih MMA zvijezda poput Jona Jonesa.

A Usyk je prošlog mjeseca u Wroclawu nokautom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa i zadržao naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Odgovori

Back to top button