Boks

Alen Babić trebao je boksati protiv bivšeg Wilderovog protivnika, ali suparnik je odustao

Hrvatski boksač Alen Babić otkrio je kako mu je ponuđena borba protiv Poljaka Arthura Szpilke koji se 2016. borio protiv Deontaya Wildera i koju je izgubio nokautom u devetoj rundi.

Babić i Szpilka trebali su se boriti za bridgerweight WBC Silver pojas. Poljski borac odustao je od meča te potpisao za KSW promociju.

Alen je pobjedom u tom meču mogao skočiti u vrh izazivača bridger kategorije. Nadamo se kako će Savageu pronaći zamjenu, jer je do borbe ostalo 40 dana.

Naš boksač bi s jednom ili dvije pobjede mogao dobiti priliku boriti se za WBC-ov pojas u bridger kategoriji koji je trenutačno u vlasništvu Kolumbijca Oscara Rivasa.

Babić je svoj povratak najavio za sljedeći mjesec.

‘Već dugo najavljujem i sve je izglednije da je povratak Savagea zacrtan za 21. svibnja.

Kako sam i najavljivao, karijeru nastavljam u novoj bridgerweight kategoriji. To ne znači da ću boksati isključivo u bridgeru, otvoren sam kako za heavyweight tako i za cruiser kategoriju.

Na sebe gledam kao borca tri težinske kategorije. I ptice na grani znaju da ne odbijam borbe, niti jednu!

Sada mogu reći da je zanimljiva borba bila na stolu, popularni Poljak Artur Szpilka, i to za bridgerweight WBC Silver belt. Prihvatili smo naravno, ali izgleda da je Szpilka u međuvremenu odabrao drugi put te je potpisao sa KSW organizaciju.

Sada je drugo ime na stolu, opet sam prihvatio. Loptica je na njihovoj strani. Uskoro idu detalji. Tik-Tok…’, napisao je Alen Babić u objavi na Facebooku.

Odgovori

Back to top button