Boks

Alen Babić razočaran situacijom u profesionalnom boksu: Odbilo me desetak boksača

Alen Babić uspješno se oporavio nakon operacije. Naime, hrvatski boksač je početkom godine operirao desno rame, te ga je čekalo nekoliko mjeseci oporavka. Liječnici su mu previđali nešto dužu pauzu, no Alen je vrlo brzo pokazao volju za povratkom u ring.

Njegov je opravak išao dosta dobro, pa tvrdi kako je prepolovio vrijeme koje je potrebno kako bi se posljedice operacije potpuno sanirale.

Nakon operacije je menadžerima i organizatorima slao snimke svojih sparinga te i tako uvjeravao kako je spreman ponovno se boriti.

Babić je u svojoj objavi na Facebooku najavio kako se u ring vraća 12. lipnja u Newcastleu:

‘Dragi moji. Obećao sam da ćete biti upoznati sa svime sto se dešava u mojoj karijeri jer na kraju krajeva, ovo je sport za gledatelje! Na mojem sljedećem meču se radi ubrzano zato što mi jednostavno nitko nije davao šanse da ću se vratiti prije predviđenih osam mjeseci rehabilitacije. Iako sam uporno tvrdio da sam već nakon tri mjeseca bio u teškom sparingu i zadnjim fazama oporavka, nitko mi nije vjerovao. Doslovno sam morao slati snimke sparinga Dillianu i Eddie Hearnu kako bi pokušao dočarati snagu operiranog ramena’, piše Alen Babić u svojoj objavi, pa nastavlja:

‘Napokon su shvatili da sam prepolovio vrijeme oporavka, te se bacili na posao ‘vraćanja Savagea’, 12. lipanj je bio datum povratka, mjesto radnje Newcastle, protivnik nepoznat. Tu sam informaciju dobio prije nekih 20-ak dana i od tog trenutka traže mi nekog dostojnog protivnika koji će mi ‘testirati’ rame. Nakon desetak boksača koji su me odbili (među njima i neka poznatija imena) došli smo do onih koji služe za nabijanje skora. Ja sam rekao da takvu borbu ne želim i da moj tim nije zainteresiran za lake borbe.

Uglavnom, malo sam razočaran situacijom u profesionalnom boksu. Boksačima se nude veliki iznosi (više od onoga sto ću ja dobiti) da bi izašli na meč. Jednostavno ne mogu shvatiti da se netko profesionalno bavi boksom i odbija ovakve ponude, mečeve. Da je meni netko prošlih godina dok sam se dizao na ljestvicama amaterskog/profi boksa ponudio pola toga, pristao bi bez i da znam s kim idem u ring. Ne trudim se ni shvatiti više, jer znam da ne mogu.

Bilo kako bilo, ja svoje mjesto na cardu 12. lipnja imam i putujem za Newcastle za četiri dana. Forma je opet na vrhuncu a možda i iznad jer sam ovo vrijeme iskoristio maksimalno kako bi još ojačao svoj duh i tijelo. Hvala svima na porukama tijekom oporavka a sad nastavljamo gdje smo stali! Team Savage.’

Odgovori

Back to top button