Boks

Alen Babić otkrio kako je jednom na turniru u Sarajevu osvojio 40 maraka: To mi je bila prva zarada

Alen Babić je vlasnik WBC-ova Silver pojas bridgerweight kategorije koji je u svibnju osvojio pobjedom protiv Poljaka Adama Balskog.

Hrvatski boksač nada se meču za naslov nakon što se rasplete situacija oko borbe između prvaka Oscara Rivasa i Lukasza Rozanskog.

Savage trenutačno nema dogovorenu borbu, ali trenira i održava formu kako bi što spremnije dočekao sljedeći nastup.

Babić je svoju profesionalnu karijeru počeo u srpnju 2019. i dosad je već imao 11 mečeva i u svima je pobijedio.

U prvih deset borbi slavio je nokautom, a jedino je u posljednjem protiv Balskog do trijumfa stigao odlukom sudaca.

No Babić je imao i bogatu amatersku karijeru. Alen je putem Instagrama odgovarao na pitanja fanova, te otkrio neke zanimljive detalje iz tog razdoblja.

‘Imao sam jako dugu amatersku karijeru od 2011. do 2019. godine, više od 90 mečeva, većinom u kruzeru (do 91 kg), ali i dvadesetak u superteškoj kategoriji (iznad 91 kg), napisao je Alen Babić te otkrio koliko je zarađivao kao redar dok je živio sportski i trebao je nekako podmiriti troškove:

‘Tri glave (300 kuna) noć. Samo petak i subota. Računaj… Ponosim se što nikad nisam skrenuo sa sportskog puta. Nikad nisam zarađivao osim s teških noćnih smjena. Magistrirao sam siromaštvo, uživao kad je teško, uvijek sam znao da dolazi sve što treba, uvijek.

Dobro se sjeća i svoje prve novčane nagrade koju je zaradio boksajući…

‘Danas je nešto povoljnija situacija, ali to je i dalje daleko ispod neke zarade. Prve novce sam zaradio u Sarajevu na jakom turniru. Za prvo mjesto i tri meča dobio sam 40 maraka (153 kune). Živili’, napisao je Alen Babić i podvukao:

‘Ja sam uvijek boksao na zavidnoj razini, a ne znam jesam li tijekom cijele amaterske karijere zaradio dvije tisuće eura. Pričam o prihodima iz osam godina boksanja i nakon 90 mečeva’.

Alen Babić. Foto: Screenshot (Instagram, Alen Babić)

Odgovori

Back to top button